Grill Amok.dk

Rødbedesalat med bagte og rå rødbeder.

Jeg fik nogle rødbeder med hjem fra et nabo visit i formiddag.
Tænkte at jeg måske kunne bruge nogle af dem som tilbehør til aftenes fiskeret.
Efter lidt søgning fandt jeg en opskrift fra Claus Meyer jeg simpelthen måtte afprøve, for han havde også tilføjet søltang til retten.

Så her er min lidt ændrede udgave af denne opskrift til 2 personer.

Jeg brugte
– 1 rødbede på ca 250 gram
– 1 lille rødbede på ca 125 gram
– 1 god portion groft salt
– 8 gram søltang ( tørret)
– 1 skalotteløg
– 1½ spsk æbleeddike
– 4 spsk neutral olie
– et håndfuld purløg
– peber og salt

Jeg startede med at rense og vaske mine rødbeder.

Lod en anelse af toppen blive, så den ikke begyndte at bløde

Den store rødbede blev lagt i en staniolpakke med en god portion groft salt omkring.

Derefter kom den på grillen på indirekte varme ved 150 grader i lidt over 2 timer før den var bagt igennem.


I Meyers opskrift står der 1-1½ time, men han må have brugt nogle meget små rødbeder i hans opskrift.
Et anden madkunstner (Camilla Plum) skriver i en opskrift med bagte rødbeder, at man ikke må bage dem ved højere grader end 165 grader, da de så bliver træede.
Bare så du er informeret.

Rødbeden blev taget af grillen og fik flået skindet af under koldt vand.
Jeg brugte sådan nogen for at undgå at få røde hænder.

Derefter blev den skåret i små tern.

En marinade af æbleeddike og olie blev rørt sammen med lidt peber og en anelse salt og hældt over mine rødbede tern.
Mens det stod og trak, blev den rå rødbede skrællet og fint snittet på et mandolinjern, og hældt over i lidt isvand så de kunne blive knasende sprøde

Derefter blev søl tangen lagt i kold vand i 10 minutter,


og skalotteløget snittet i tynde ringe.
Sølen blev dryppet af, og sammen med skalotteløg ringe blev det blandet i skålen med rødbede tern.
og lige smagt til med en anelse mere salt.
Til slut kom jeg fint snittet purløg i.
Salaten blev serveret til dagens fisk

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.