Grill Amok.dk

Ribeye interval grillet

Man går aldrig fejl af et stykke ribeye.
Du kan købe det hos de fleste slagtere, sikre dig at de er mindst på 250 gram stykket.
Men det allerbedste er nu at købe et helt stykke ribeye og selv skære det op i bøffer...eller lave det til hele stege.
Hos Steak-out.dk købte jeg sådan et lækkert stykke, som blev skåret op i både store bøffer og til et stykke der skal grilles som steg.

Bøfferne skar jeg op i ca 360 grams stykker.
Vi er ikke de store kødspisere, så sådan en bøf er nok til  at vi to gamle kan dele en god bøf.
Men det vælger du selv 😀
Så snart kødet var skåret ud blev bøffer og steg omgående vacumpakket og lagt i fryseren.

Et must, når man har at gøre med sådan nogle lækre bøffer, er et stegetermometer, så du kan måle kernetemperturen i dit kød.
Jeg går efter 58 grader det giver et stykke kød med rosa kerne

Fredag morgen blev en bøf hevet op til optøning

Og lørdag morgen blev den befriet for sit plast

Man kan vælge blot at give sådan en bøf lidt salt og peber, eller lade den gourmet salte, eller give den gode krydderier.
Hvis du gourmet salter din bøf/fer skal du give dem et let lagt salt på begge sider og ligge den/dem på køl i ca 6 timer, så vil du opleve kødet først smider en del væde, men efterfølgende suger det hele op igen.
Det gør at kødet får suget lidt salt langt ind i kødet.
Vælger du i stedet, som jeg at krydre det og igen lade det ligge 6 timer, gør kødet nogenlunde det samme ( hvis der er salt i krydderblandingen)
Hvilken krydderblanding du vælger er helt op til dine smagsløg

Efter bøffen var taget ud ad køleskabet fik den lige lidt neutral olie på begge sider, og stillet ved stue temperatur i 30 minutter, så kerne temperaturen kunne hæve lidt.

Grillen blev tændt og indstillet til ca 270 grader DIREKTE varme.

Når jeg starter mit indlæg med at skrive interval grillet, er det fordi sådan et lækkert stykke kød fortjener, at blive forkælet lidt.
Min bøf var 4 cm tyk, så mål din bøf i højden, før du starter, jo lavere , jo kortere tid på grillen før hver vending.
Det er min erfaring, at høj varme omgående giver stegeskorpe, men også kan resulterer i at ens bøffer bliver for hårdt stegt.
Derfor vælger jeg at stege på følgende måde:
Jeg giver kødet 2 minutter på hver side, og tager det af igen og lader det hvile i 4-5 minutter.
Derefter får det igen 2 minutter på hver side.
Anden gang mine bøffer kommer på grillen tjekker jeg dog kernetemperaturen på bøfferne efter de første 2 minutter  på den ene side, altså inden jeg vender dem på grillen.
Jeg vil gerne ramme en kernetemperatur på 58 grader.
Alt efter hvor tyk bøf/ferne er vælger jeg evt endnu en tur på grillen , efter bøf/ferne igen har hvilet i 4-5 minutter.
Men nu får de KUN 1 minut af gangen pr side…for pludselig går det rigtig stærkt for kødet at øge sin temperatur
Her et par billeder fra min bøf på grillen


Inde fik bøffen lov at hvile i 5 minutter, mens Søren blev færdig med bearnaisesovsen og pommes fritter

Skåret ud så den sådan ud

Og her serveret med pommes frites, bearnaisesauce og mormorsalat

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.