Denne coronatid har fået mig til endelig, at få ryddet op i min fryser.
I disse dage er det især frugt og bær, der bliver hevet op, og hvorfor så ikke prøve om Traeger pro 22 også kan bruges til at bage på …uden det smager af røg, og uden jeg sætter en bage/pizzasten i grillen.
Opskrift til 2 tærter
- 200 g koldt smør
- 250 g hvedemel
- 100 g flormelis ( det hvide pulver 😉 )
- fintsalt, så meget som du kan have mellem 2 fingre
- 1 æggeblomme
- 1 spsk koldt vand
- ½ l rabarberkompot
- 1 tærteform 22-24 cm
- fedtstof til at smøre formen med
- creme fraiche,is eller flødeskum, men kan også serveres som den er.
Skær det kolde smør i i små stykker og hak det sammen med mel, flormelis og salt, til det er ens smuldret.
Eller brug en foodprocessor.
Saml hurtigt dejen med æggeblomme og vand, og sæt den på køl minimum 30 minutter, gerne længere.
Ps evt overskydende dej kan opbevares i køleskab op til en måned,
En egnet tærteform blev smurt og halvdelen af dejen blev rullet ud og trykket let langs bund og kant. ( se evt i foto, længere ned i indlægget)
Og med en gaffel hakker du forsigtig huller rundt i dejen, så fugten kan slippe væk.
Stil tærtefadet i køleskabet ½-1 time.
Sæt grillen på 190 – 200 grader INDIREKTE. ( i min PRO 22 giver det sig selv, at stille den på 190)
Og sæt en bage/Pizzasten i grillen under opstart. ( det gjorde jeg så ikke i min PRO 22)
Kom bagepapir oven på tærtedejen, hæld tørrede bønner, ris eller hvad du har hjemme, oven på bagepapiret, så dejen langs kanterne er helt dækket ( så undgår du at dejen glider ned langs siderne).
Når grillen er klar stiller du tærten i grillen i 20 minutter.
Tag tærten af grillen
og styr grillen ned til 175 grader ( i Pro 22 skal den stå på 176 grader)
Fjern bagepair og bønner ( de kan sagtens bruges som alm. bagefter, så smid ikke bønnerne ud)
imens kommer du fyldet i tærten, med rabarberkompot
Når grillen har nået ned på ønsket temperatur kommer du tærten ind igen og giver den 40 minutter ved ca 175 grader.
Ude igen skal kagen køle helt ned, og så er den klar til servering
Og så lige det der med, at jeg ikke brugte bagesten eller pizzasten i PRO 22 …der er slet ikke nødvendigt.
Og røget i smagen ? Nej slet ikke
Lidt foto
En egnet tærteform blev smurt og halvdelen af dejen blev rullet ud, på et underlag af wita wrap
og trykket let langs bund og kant.
Skåret pænt til langs kanten
med en gaffel hakker du forsigtig huller rundt i dejen, så fugten kan slippe væk.
Kom bagepapir oven på tærtedejen, hæld tørrede bønner, ris eller hvad du har hjemme, oven på bagepapiret, så dejen langs kanterne er helt dækket ( så undgår du at dejen glider ned langs siderne).
Når grillen er klar stiller du tærten i grillen i 20 minutter.
Tag tærten af grillen
og styr grillen ned til 175 grader ( i Pro 22 skal den stå på 176 grader)
Fjern bagepair og bønner ( de kan sagtens bruges som alm. bagefter, så smid ikke bønnerne ud)
imens kommer du fyldet i tærten, med rabarberkompot
Jeg brugte sådan et glas fuld
Når grillen har nået ned på ønsket temperatur kommer du tærten ind igen og giver den 40 minutter ved ca 175 grader.( i PRO 22 satte jeg den på 176 grader)
Ude igen skal kagen køle helt ned, før den er klar til servering
Og ja selvfølgelig havde jeg ikke smurt kanterne nok.
Men skidt smagen fejler ikke noget.
Og der var ingen sort bund, selvom jeg ikke havde brugt bagesten/pizzasten
God bagelyst