En af de dejlige ting man kan bruge nogle rabarber til, er chutney. Så det myldre på nettet med opskrifter. Denne udgave er mild, så selv børn kan lide den. Og den passer godt til eks kylling.
Jeg bruger:
- 350 gram fint snittet rabarber
- 1 rødløg
- 15 gram skrællet ingefær ( et par gram fra eller til kommer sig ikke så nøje)
- saft af 1 citron ( evt ca 1 dl saft fra flaske)
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1½- 2 dl sukker ( læs i teksten)
Skær rabarber i meget tynde skiver.
Skær rødløget i tynde både
Hak ingefær i meget små tern
Kom rabarber, løg, ingefær, stødt kardemomme, citronsaft og 1 dl sukker i en gryde og lad det simre i små 20 minutter.
Smag til med evt yderligere sukker.
Kom det på glas, og lad det køle ned.
Jeg lader det gerne stå til dagen efter inden jeg bruger af det.
Kan holde længe på køl.
Lidt foto af processen:
Skær rabarber i meget tynde skiver.
Skær rødløget i tynde både
Hak ingefær i meget små tern
Kom rabarber, løg, ingefær, stødt kardemomme, citronsaft og 1 dl sukker i en gryde og lad det simre i små 20 minutter.
Kom det på glas, og lad det køle ned.
Velbekomme
Kategori: