Jeg har pt ikke nogen billeder på denne ret, da jeg sjældent laver en hel kølle.
Normalt plejer jeg at dele en kølle i de 3 naturlige dele: Inderlår, klump og yderlår.
Det kan gøres ved at skære kødet ud ved hjælp af de hinder stykkerne automatisk er delt op af.
Inderlåret og klump bliver efterfølgende skåret op i steaks.
Yderlår bruger jeg som en lille steg.
Men du kan lave en hel kølle på grillen 😀
Du skal blot sikre dig kødet ikke bliver tørt og give det væde med jævne mellemrum.
Her er en god opskrift:
Rådyrkølle med ben, ca. 2-2 ½ kg
1 flaske rødvin
1 dl olie
2 laurbærblade
5 enebær
5 kviste frisk timian
2 fed hvidløg
Frisk kværnet peber
Salt og peber
150g bacon
Lav en marinade af rødvin og olie, laurbær, enebær, timian, hvidløg og peber.
Læg køllen i et fad, hæld marinaden over, dæk til, og lad kødet marinere 1 døgn på køl.
Vend gerne kødet et par gange undervejs.
Læg dyrekøllen på en rist over en bradepande/foliebakke.
Kom et par dl af marinaden i bradepanden/foliebakken.
Gnid kødet med salt og peber, og dæk det med baconskiver.
Stil marinaden til side.
Brun køllen ved 230 – 250 grader i 15 min. og steg videre ved 130 grader på indirekte varme i ca. 2 ½ time,
eller til køllen har en kernetemperatur på ca. 60 grader (rosastegt) på det tykkeste sted.
Hæld marinade over stegen et par gange under stegningen.
Efter stegning skal køllen hvile ca. 15 minutter.
Gem stegeskyen og den resterende marinade.
Vildtsauce
4 dl stegesky ….skulle der være mindre tilbage i bradepanden/foliebakken, supplerer du med noget af den overskyende marinade.
1 dl piskefløde
2 spsk. hvedemel
Salt og peber
evt. 1 tsk. sukker
evt 2 spsk blåskimmelost
Si stegeskyen, og spæd op med marinade, til der er 4 dl væske.
Opvarm blandingen, og rør en jævning af fløde og mel.
Pisk den i den kogende stegesky.
kom evt. lidt ekstra fløde i hvis saucen er blevet lidt for tynd.
tilsæt blåskimmelost, og hiv gryden af blusset , rør hurtigt i gryden til osten er smeltet.
Smag saucen til med salt og peber og evt. sukker.
DEN BLIVER BARE SÅ GODT LÆKKER MENU ,,