På dette tidspunkt af året kan du finde pomelo i grøntafdelingerne.
Den ligner en forvokset citron. Den er på størrelse med en mindre netmelon
Den er lidt mindre sur end grapefrugter, men mere bitter i smagen, og derfor er det vigtigt, at fjerne alle hinder på kødet, før man spiser eller bruger frugtkødet.
Her er en opskrift på en lækker let bitter marmelade lavet af denne frugt.
1 pomelo
700 gram sukker
en anelse vand
4 stjerneanis
Start med at fjerne skrællen, og alle hinderne
Skær kødet i små stykker
Kom al sukker i en stor gryde og opløs det i så lidt vand som overhovedet muligt, hvis du ikke vil have en tynd marmelade.
Det går rimeligt nemt, hvis du rører i det hele tiden, mens det langsomt varmes igennem.
Så snart det er blevet flydende i konsistensen, tilsættes pomelo stykkerne og stjerneanis.
Lad det småkoge i 3 timer, mens du jævligt rører i det
Lad låget være halvt på, mens du koger det
Hæld det på rengjorte, atamon skyllede glas, og lad stjerne anisene følge med, de skal dog ikke spises, blot øge smagen, mens marmeladen venter på, at komme på et lækkert stykke brød eller en bolle.
Virkelig lækker smag
Er det en joke el hvad? 700g sukker – koge i 3 timer?
Eller er det 70g og 30 min?