Grill Amok.dk

Pomelo marmelade

DSC_0577.JPG-for-web-normal-1325851598På dette tidspunkt af året kan du finde pomelo i grøntafdelingerne.
Den ligner en forvokset citron. Den er på størrelse med en mindre netmelon

Den er lidt mindre sur end grapefrugter, men mere bitter i smagen, og derfor er det vigtigt, at fjerne alle hinder på kødet, før man spiser eller bruger frugtkødet.
Her er en opskrift på en lækker let bitter marmelade lavet af denne frugt.

1 pomelo
700 gram sukker
en anelse vand
4 stjerneanis
Start med at fjerne skrællen, og alle hinderne
DSC_0554.JPG-for-web-normal DSC_0555.JPG-for-web-normal
Skær kødet i små stykker
Kom al sukker i en stor gryde og opløs det i så lidt vand som overhovedet muligt, hvis du ikke vil have en tynd marmelade.
Det går rimeligt nemt, hvis du rører i det hele tiden, mens det langsomt varmes igennem.
Så snart det er blevet flydende i konsistensen, tilsættes pomelo stykkerne og stjerneanis.
DSC_0558.JPG-for-web-normal-1325777720 DSC_0560.JPG-for-web-normal
Lad det småkoge i 3 timer, mens du jævligt rører i det
Lad låget være halvt på, mens du koger det
DSC_0566.JPG-for-web-normal-1325777829 DSC_0567.JPG-for-web-normal
Hæld det på rengjorte, atamon skyllede glas, og lad stjerne anisene følge med, de skal dog ikke spises, blot øge smagen, mens marmeladen venter på, at komme på et lækkert stykke brød eller en bolle.

God fornøjelse

2 anmeldelser

  1. Bente

    Virkelig lækker smag

    Star
  2. Lisb ethvert Løw

    Er det en joke el hvad? 700g sukker – koge i 3 timer?
    Eller er det 70g og 30 min?

    Star

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.