Pindemad er ikke så brugt mere.
Men det er en god måde at lave lette menuer på.
Der findes et hav af pinde man kan købe til denne brug.
Her er nogle eksempler
Metalpinde i mange længder, både glatte og “nubrede”
Men blomsterpinde og små pinde med” hank” kan også bruges
Metalpindene kan smøres med en anelse olie…hvis du vil være sikker på kød og grønt bagefter nemt glider af.
Træpinde skal i vandbad i min 20 minutter før du stikker kød og grønt på dem, simpelthen for at undgå de begynder at brænde, og de SKAL ligges på indirekte varme.
Når du bruger pinde er det en god ide at bruge kød og grønt der kan blive færdig på nogenlunde samme tid.
I dette eksempel har jeg brugt oksemørbrad, men kyllingkød er også rigtig godt til at bruge som mad på spid.
Ja du kan da også komme hakket kød i form som boller eller aflange brød på spid.
Du bestemmer selv 🙂
Her blev det som sagt oksemørbrad skåret i tern
På grillen kan du vælge at ligge dine spid løftet over risten ( godt hvis din rist er lavet af støbejern) eller direkte på risten
Grill det du foretrækker på dine spid ved ca 200 grader, indirekte varme, til det føles mørt, lav evt et ekstra pind, som tester.
Server med hvad du synes, der skal til.
Her blev det med ristede nudler i sur-sød chilisace, og div finthakkede sauterede grøntsager