På en sommerdag, hvor man ikke har den vilde appetit er kød på spid lige sagen.
Sådan en dag havde vi idag.
Jeg havde taget kalveinderlår, skåret i tern, op af fryseren til det, men man kan også bruge lam, kylling, gris, vildt eller andre stykker oksekød til sådanne spid.
Og man kan kombinere på livet løs med div grøntsager.
Søren var kommet hjem med en bakke flotte store champignon, så det var oplagt, at bruge dem, og i grøntsags skuffen lå en enlig peberfrugt, så spidene blev fyldt med disse ingredienser.
Kalvekødet kom i en oliemarinade ……………..normalt bruger jeg ikke så tit oliemarinader, men især til spidkød, synes jeg det er godt.
Pindene var af træ, og blev derfor lagt i vand i 20 minutter inden kød og grønt kom på, så de ikke begynder at brænde, under grillningen.
Man kan ligge spidene direkte på risten, men når jeg nu har sådan et fad, man kan sætte i grillen, er det oplagt at bruge det.
Der findes også et hav af metalspid, man kan købe og bruge, men sådan en pakke træpinde med 100 stk koster omkring 20 kr, og så slipper man for opvasken af den bagefter 😉
Grillen blev sat til 180 grader, og fadet kom på indirekte varme, og efter ca 25 minutter var spidene klar.
Spidene blev vendt et par gange undervejs.
Vi havde som sagt ikke lyst til det vilde idag, så jeg kogte lidt ris til, og fandt på, at lave denne salsa blanding, i stedet for ekstra grønt og evt sovs.
Jeg tog 1 æble 1 pære og 3 blommer, samt resten af peberfrugten
Og så dette glas
Frugt og grønt blev skåret i mundrette bidder
og blandede det med 2/3 af salsasaucen
og så kunne vi spise
Det nummer, med at blande salsasauce i en frugt/grøntsags blanding, blev en pragtfuld oplevelse
Den var som skabt til ris og spid.
Det varer ikke længe, før jeg laver det igen