En sovs der ofte kommer på bordet her i huset er persillesovs. Jeg laver den som opbagt sovs, og begynder at lave den ca 30 minutter før vi skal spise. Årsagen er at jeg ønsker at al mel smagen skal være borte, altså at melet skal være kogt igennem. Min opskrift giver en tyk sovs, men vil du have den tyndere, så tilsæt en anelse mere mælk. Men husk den bliver automatisk lidt tyndere, når du tilsætter persillen til sidst.
Du skal bruge
30 gram smør
3 strøgne spsk mel
2 dl vand
2½ dl mælk
1 hønse bouillon terning
1 stort bundt persille
Salt og peber
Jeg starter med at komme en gryde på komfuret og smelte smørret i den. Ikke fuld varme, men næsten.
Så snart det er smeltet (ikke brunt) kommer jeg melet i.
Det bliver rørt godt igennem med et piskeris, og får lov at “koge” sammen i ca ½ minut under stadig piskning.
Derefter tilsætter jeg først 2 dl vand.
Pisker i massen til alt er samlet samlet og uden klumper.
Derefter bliver 2½ dl mælk tilsat lidt efter lidt.
Dernæst kommer jeg en bouillonterning i og lader den opløse i væsken.
Skruer derefter ned for varmen så sovsen kan simre.
Rører i den med jævne mellemrum og lader den simre i ca 20 minutter.
Et stort bundt persille bliver hakket fint.
Og kommer i sovsen, når den er kogt færdig.
Smages til med salt og peber og serveres.
Her serveret til stegte sild og kartoffelmos