Kan man lave pasta med tang ? Ja selvfølgelig kan man det. I dag prøvede jeg med tørret savtang
Du skal bruge
– ca 450 gram tipomel 00
– 5 m/l æg
– 25 gram fint hakket savtang( det så sådan ud)
Jeg plejer at lave det på røremaskine, men den kan også laves i hånden.
Lavet i hånden
Kom mel og savtang på et rengjort køkkenbord, og slå æggene ud midt i af mel/tang.
Prik hul på æggeblommerne med en gaffel og kør melet ind over æggene fra siderne og op over dem med gaflen.
Når dejen begynder at blive halv blød lægger du gaflen og bruger hænderne i stedet.
Bearbejd dejen i 4-5 mintter til den er blød og elastisk.
Dæk dejen med witawrap og stil den på køl i min 1 time.
Lavet på røremaskine
Kom mel, savtang og æg i skålen og rør det sammen med dejkrog på mellemste hastighed i ca 3 minutter
Tag dejen op af skålen og ælt den færdig i hånden til den er blød og elastisk.
Dæk dejen med witawrap og stil den på køl i min 1 time.
Nu skal dejen rulles ud.
Her er det nemmest hvis du har en pastamaskine, men det kan også gøres med kagerulle, men det gør det nok lidt tykkere, i dejen.
Så prøv alligevel at få dejen ned i 1-2 millimeter i tykkelsen
Med kagerulle
Del dejen i 2.
Rul den ene del til en kugle og drys mel på bordet.
Sikre dig du har nok bordplads, for det kommer til at fylde pænt meget.
Bank kuglen flad og rul dejen ud med en kagerulle.
Rul altid væk fra dig selv, og strø hele tiden mel på bordet foran dejen.
Drej dejen 1/4 omgang ( 90 grader) og rul nu på den anden led.
Gentag processen til du har en meget tynd dej på 1-2 mm tyk
Nu kan du enten skære den udrullede dej i tynde strimler eller som plader til eks lasagne.
Med pastamaskine
Det kan være en god ide at være 2 om denne del af arbejdet, da dejen bliver meget lang,
Alternativt kan du skære dejen midt over når du når ca halvvejs i processen.
dej dejen i 4 dele.
Rul den ene del til en kugle og fladmas den.
Indstil din pastamaskine til højeste trin.
Kør dejen igennem, og læg dejen sammen på midten og kør den igen.
Gør det 3 gange mere på dette trin.
Fortsæt derefter med denne proces 3-4 gange på alle trin,
Når du har kørt den færdig på fineste trin, kan den enten deles i plader til en eks en lasagne eller køres på de grove eller fine valser.
Kom det færdige pasta i lidt mel, så de ikke klister sammen.
Tag dem derefter op og læg på et fad til de skal koges.
Hvis de ikke skal koges med det samme kan du lægget et fugtigt viskestykke over dem. ( skal dog laves inden for 4 timer)
Du kan vælge at lave al dejen færdig og så tørre den del du ikke skal bruge i minimum 4 timer, og derefter komme dem i en lukket beholder, så kan de holde sig i op til 2 måneder, eller du kan vente med at rulle det dej ud du ikke skal bruge ved at pakke de kugler du har tilbage i witawrap og komme dem i hver sin plastik pose i køleskabet .
Her kan de holde sig i minimum i 1 måned.
Kogetid
Smag og behag er jo forskelligt, men her kan vi bedst lide dem al dente.
Det bedste råd jeg kan give dig er kom godt med salt i vandet, og lav en lille kogeprøve inden du koger resten.
Start med 3-4 minutter.
Når de er kogt færdig bliver de dryppet af og 1-2 spsk olie bliver rørt i.
Så er de klar til at blive serveret.
Idag blev det med et pastasovs lavet af grøntsagsrester og lidt hakket oksekød og en dåse hakkede tomater.
Her lidt foto fra tilberedningen
Kom mel, savtang og æg i skålen og rør det sammen med dejkrog på mellemste hastighed i ca 3 minutter
Tag dejen op af skålen og ælt den færdig i hånden til den er blød og elastisk.
Dæk dejen med witawrap og stil den på køl i min 1 time.
dej dejen i 4 dele.
Rul den ene del til en kugle og fladmas den.
Kør dejen igennem, og læg dejen sammen på midten og kør den igen.
Gør det 3 gange mere på dette trin.
Fortsæt derefter med denne proces 3-4 gange på alle trin,
Selvom der kun er 25 gram savtang i dejen er det tydeligt at se de er med
Kom det færdige pasta i lidt mel, så de ikke klister sammen.
Og her er de færdig kogte pasta