Igår lavede jeg en pære kompot af resten af pærene.
Det kan eks bruges som supplement til is, eller proppes i noget kage, eller som tilbehør til en middagsret, eller ………
Jeg besluttede idag at lave en portion lakridsis og servere det med pærekompot.
Tekst ved billederne ·
Pærekompot
2 pære skrælles
Blomst og kernehus fjernes, og stykkerne skæres i små tern og kommes direkte i den gryde, de skal koges i.
Jeg tilsatte
½ tsk kanel
100 gram sukker
1 spsk æblecider eddike
½ spsk citronsaft
½ spsk limesaft
Det hele røres godt sammen og blusset tændes på middel varme
Rør lidt i det i starten, men de begynder hurtigt at safte.
Lad det simre i ca 8 minutter, og tag det så af varmen.
En lille håndfuld valnødder hakkes og tilsættes pærekompotten
Hæld det i en skål og lad det køle ned.
Så er det klar.
Kan gemmes på køl en uges tid.