Når jeg laver ossobuco bruger jeg ca 6 timer på at lave maden.
Det kræver man har en støbejernsgryde, når man vil lave denne menu enten over bål eller på grill. Her ser du den lavet på grillen.
Start med at tænde grillen og styr den ind til 220 grader.
Mens grillen bliver varm gør jeg ingredienserne klar.
Denne gang valgte jeg følgende ingredienser til 2 personer.
1/4 selleri
1/4 hokkaido
2-3 gulerødder
2 løg
1 kæmpe hvidløg eller 3 små
1 ds hakket tomater (eller 1 ds flåede tomater, man lige grofthakker)
2 dl hvidvin
1½ dl vand eller bouillon
2 stk okseskank
2 -3 spsk mel
1 sjat olivenolie
1 laurbærblad
3-5 kviste timian
salt peber og karry.
Start med at rens og skræl grøntsagerne skær rodfrugterne i små klodser, og hak løg og hvidløg fint.
Et lille tip hvis du ikke før har lavet ossobuco:
Lav nogle snit i de yderst sener, så buler kødet ikke op
Kom nu mel i en dyb tallerken sammen med salt peber og karry, rør det godt sammen og vend kødet grundigt i melet.
Når gryden er rigtig hed grillen var 220 grader) kommes olie i gryden og kødet brunes godt og grundigt af over direkte varme:
Og husk at tage handsker på så du ikke bliver forbrændt
Kødet tages af og løg og hvidløg kommes på panden og svitses til løggene er gyldne ikke brune, tilsættes resten af rodfrugterne og de svitses ganske kort
kom kødet tilbage i gryden og tilsæt resten af ingredienserne
Når det begynder at boble, trækkes gryden over på indirekte varme, og låget kommes på og temperaturen sænkes til ca 100 grader, i ca 5 timer.
Har man ikke lige et låg til gryden – kan det klares med staniol.
Jeg serverer oftes kartoffelmos til retten.