Grill Amok.dk

Oksemørbradbøf metode 2.

Hvis man selv skærer en hel oksemørbrad ud, i bøffer. Kan man med fordel skære dem ud, som stykker på 250 -300 gram til 2 personer.
Når man griller dem på denne måde, opnår man en meget rød bøf, der er saftig uden at blodet løber fra den, og nem at skære ud i pæne stykker bagefter.

Start med at fjerne hinder og sener.
DSC_0111 DSC_0112
og bank derefter stykket fladere/tyndere med håndroden.
DSC_0113
Derefter fik denne bøf en rub fra Steven Raichlen`s steak rub, der er rigtig god til godt oksekød.
DSC_0114
jeg lod den hvile i 4 timer i køleskabet, inden den blev taget ud, og stillet til stue temperatur i køkkenet.
Jeg lod bøffen ligge pakket ind i staniol på køkkenbordet, en times tid, før jeg kom den på en gaskuglegrill, ved fuld knald, (indirekte varme).
DSC_0138
Jeg vender bøffen med 2½ minuts mellemrum, og griller den på 4 sider.
Først de to, der er top og bund, og derefter siderne.
Derefter får top og bund ca 2 minutter på hver side.
DSC_0139
Pakkes ind i staniol, og får lov at trække 5 minutter.
DSC_0141

Sådan så min tallerken ud
DSC_0142

DSC_0149



Kartoflerne på tallerkenen er nyopgravede kartofler, fra egen have 🙂
For i eftermiddags, kom jeg i tanke om, at jeg havde glemt, at grave de sidste kartofler op i urtehaven.
Så jeg blev glædelig overrasket, da jeg begyndte, at grave stykket igennem.
1509217_10202842595370384_1779361112_n DSC_0118

Der var kartofler til flere dage 🙂
Og det er jo ikke så dårligt 🙂

Fortsat god lørdag 🙂

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.