Hvis man selv skærer en hel oksemørbrad ud, i bøffer. Kan man med fordel skære dem ud, som stykker på 250 -300 gram til 2 personer.
Når man griller dem på denne måde, opnår man en meget rød bøf, der er saftig uden at blodet løber fra den, og nem at skære ud i pæne stykker bagefter.
Start med at fjerne hinder og sener.
og bank derefter stykket fladere/tyndere med håndroden.
Derefter fik denne bøf en rub fra Steven Raichlen`s steak rub, der er rigtig god til godt oksekød.
jeg lod den hvile i 4 timer i køleskabet, inden den blev taget ud, og stillet til stue temperatur i køkkenet.
Jeg lod bøffen ligge pakket ind i staniol på køkkenbordet, en times tid, før jeg kom den på en gaskuglegrill, ved fuld knald, (indirekte varme).
Jeg vender bøffen med 2½ minuts mellemrum, og griller den på 4 sider.
Først de to, der er top og bund, og derefter siderne.
Derefter får top og bund ca 2 minutter på hver side.
Pakkes ind i staniol, og får lov at trække 5 minutter.
Kartoflerne på tallerkenen er nyopgravede kartofler, fra egen have 🙂
For i eftermiddags, kom jeg i tanke om, at jeg havde glemt, at grave de sidste kartofler op i urtehaven.
Så jeg blev glædelig overrasket, da jeg begyndte, at grave stykket igennem.
Der var kartofler til flere dage 🙂
Og det er jo ikke så dårligt 🙂
Fortsat god lørdag 🙂