Grill Amok.dk

Okse cuvette low and slow

Jette Bjærge
Opskrift af
Tilberedelse: 2-3 timer + 20 minutters hvile
Denne ret kræver du kan få din grill ned på 80 grader.
Det kan man på en kul og pillegrill, og nogle gasgrill.
Jeg er dog noget usikker på om det kan lade sig gøre i en grill der bruger briketter
Ellers må du ty til din ovn
Det tager 2-3 timer  at lave stegen på denne måde, alt efter hvor tyk stegen er, samt hvor koldt kødet er.

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • 1 oksecuvette på 1 kg
  • 1 spsk brun farin
  • 2 tsk fint salt
  • 6-7 fed hvidløg
  • 1 god håndfuld timian
  • ½ dl neutral olie
  • 20 gram smør

Start med at trimme din cuvette for hinder, sener og fedt, så der kun er et fedtlag på overfladen.

Derefter laver du en rub af farin og salt, og gnider kødet på alle flader.

Kom det derefter i køleskabet i 1 time.
Lav derefter en marinade af finthakket hvidløg, timian og olie.

Lad den ligeså trække i en time

Gør grillen klar til INDIREKTE grilning og styr den ind på 80 grader
Brun kødet godt af på alle flader på en pande i smøret.

Læg det i et egnet fad.

og hæld marinaden over.

Sæt termometer i kødet, og kom fadet i grillen

påregn 2-3 timer til kødet når en kerne temperatur mellem 53 og 62 grader.
Jeg tager den af ved 57 grader, så den er rosa i kødet.


Her blev den serveret med flødekartofler og mormor salat.

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.