Grill Amok.dk

No Knead brød med sukkertang

Da jeg jo arbejder som demonstratør for skønne tang produkter vil jeg her give dig en ny oplevelse af no knead bread.
Man skal kun bruge et par gram tørret sukkertang- eller tørret vingetang for at få  brødet til at holde sig mere saftigt end normalt.

Du skal bruge.

  • 5½ dl koldt vand
  • 5 gram gær ( som en ært)
  • 1½ tsk salt
  • 1½-2 gram fint hakket sukkertang, eller vinge tang
  • 625 gram hvedemel
    Rør vand, gær, salt og sukkertang sammen i en mindst 2 liter stor beholder.
    tilsæt derefter mel, og rør det lidt sammen, ikke ælte, blot sikre at al mel er blevet fugtigt.
    Luk derefter låg/ eller wita wrap over beholderen, og kom det i køleskabet i minimum 12 timer.
    Tag dejen ud af køleskabet, og lad det hvile et par timer på køkkenbordet til du begynder at se pæne bobler i dejen.
    Varm grillen op med en egnet gryde, med låg til 275 grader, ved indirekte varme.
    Læg låget ved siden af gryden, under opvarmning.
    Lad grillen køre ca 15 minutter efter den har nået 275 grader.Kom nu lidt mel i bunden af gryden og hæld derefter dejen i gryden.
    Kom låg på og bag brødet i 30 minutter.
    Tag derefter låget af, og skru temperaturen ned til 225 grader.
    Lad brødet få yderligere ca 15 minutter.
    Tag det ind og tag det omgående ud af gryden.
    Lad det køle lidt ned på en bagerist

Lidt foto




Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.