Et brød der igen og igen bliver lavet her i huset er No Knead brød Det er nemt og smager godt, og så har det en perfekt skorpe. Når jeg bruger få gram sukker eller vinge tang i dejen holder det sig mere saftigt længere, og det kan vi altid bruge, så vi undgår madspild. Denne gang har jeg brugt lidt nødder og frø i dejen. Du kan også bruge solsikkekerner, græskarkerner eller andre frø/ nødder du godt kan lide i dit brød, bare du holder dig på 100 gram i forhold til denne opskrift
Jeg brugte.
- 4 dl lunkent vand ( ca 37 grader)
- 5 gram gær ( som en ært)
- 1½ tsk salt
- 2 gram fint hakket sukkertang, eller vinge tang
- 450 gram hvedemel
- 60 gram hørfrø
- 40 gram grofthakkede blandede nødderRør vand, gær, salt og sukkertang sammen i en mindst 2 liter stor beholder.
tilsæt derefter mel, og rør det lidt sammen, ikke ælte, blot sikre at al mel er blevet fugtigt.
Luk derefter låg/ eller wita wrap over beholderen, og kom det i køleskabet i minimum 12 timer.
Tag dejen ud af køleskabet, og lad det hvile et par timer på køkkenbordet til du begynder at se pæne bobler i dejen.
Varm grillen op med en egnet gryde, med låg til 275 grader, ved indirekte varme.
Læg låget ved siden af gryden, under opvarmning.
Lad grillen køre ca 15 minutter efter den har nået 275 grader.Kom nu lidt mel i bunden af gryden og hæld derefter dejen i gryden.
Kom låg på og bag brødet i 30 minutter.
Tag derefter låget af, og skru temperaturen ned til 225 grader.
Lad brødet få yderligere ca 15 minutter.
Tag det ind og tag det omgående ud af gryden.
Lad det køle lidt ned på en bageristLidt foto fra tilberedningen
Nødder og frø
Hakket sukkertang
Let omrøring og så er dejen klar
Under hætte på køl i 12 timer
Ud på et viskestykke hvor jeg har lagt et tyndt lag mel
Lader det hæve et par timer
Ud på grillen… se i tekst hvordan du gør
Færdig
Efter at være afkølet
Kategori: