Grill Amok.dk

Middelhavs inspirerede frikadeller

Har du nogensinde tænkt på at blande hakket lammekød med hakket oksekød og lave frikadeller af det ?
Nej vel ? men her kommer nu et ideoplæg til at lave de skønneste anderledes frikadeller med masser af smag.
Ja du kan da også bruge opskriften til en farsret a la forloren hare osv.
Her kommer mit opskrift:
400 gram hakket lammekød ( max 10-12% fedt)
400 gram oksekød (max 5% fedt)
2 æg 
1 stort løg ...eller 2 små
2 skiver toastbrød, eller franskbrød
1½dl mælk
1 bøtte persille ...eller en god håndfuld
1 spsk citron saft
1 spsk god olivenolie
100 gram revet parmesan, eller evt cheddar ( gerne langtidsmodnet)
1 tsk tørret oregano
1 tsk stødt spidskommen
1 dl hvedemel
salt og peber ( start med at give det 2 tsk salt og lav en stegeprøve, inden du steger hele portionen, for at finde ud af om du behøver mere salt)
Olie til at stege frikadellerne i.

Begynd med at ligge de 2 brødskiver i et fad, og hæld mælken over.
Hak løget/løgene fint
Skyl persillen og hak den fint
Riv parmesan, eller cheddar
Kom derefter kødet i en stor skål sammen med salt og rør det godt sammen.
Tilsæt derefter æg, hakket løg,persille, citronsaft,olivenolie,parmesanost/cheddarost, oregano og spidskommen.
Rør det godt igennem, og tilsæt derefter det opblødte brød, (som du lige smuldre lidt) og evt rest mælk i fadet, samt mel.
Rør det atter godt igennem og sæt det i køleskab i ½ time.
Hvis din fars føles for lind, når du henter den i køleskabet, kan du rulle dine frikadeller i lidt mel, inden du kommer dem på panden, ellers gør du som vanligt.

Steg dem lige som frikadeller,
Her blev de lavet på min gaskuglegrill


Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.