Grill Amok.dk

Mayonnaise

Jette Bjærge
Opskrift af
ca 20 minutter
Som barn var det altid spændende at se min mor lave mayonnaise.
 Jeg kunne sidde tryllebundet mens hun piskede og piskede som en gal, og se hvordan mayonnaisen vokse frem i skålen.
 Da jeg flyttede hjemmefra gik jeg straks igang med at prøve det af....med skilt mayonnaise som resultat.
 Først da jeg havde fundet ud af 3 ting blev det som det skulle.
 1) æg og olie skal have samme temperatur....altså stuetemperatur
 2) at starte med at piske ægget i ca 5 minutter med saltet, før jeg gik videre
 3) at starte med kun at komme olie i dråbe efter dråbe.
 Og siden har det aldrig været noget problem.

_DSC0063

Her er min opskrift på ca 4 dl mayonnaise.
Den kan holde sig på køl nogle dage, så lav ikke for store portioner.
Du skal bruge
_DSC0059
2 æggeblommer
Knap 1 tsk fint salt
1 spsk god eddike, estragon eller anden ynglings eddike
4 dl rapsolie eller anden smagneutral olie ( ikke oliven, så bliver din mayonnaise bitter i smagen)
evt nogle dråber citron

 

Start med at piske æggeblommerne med saltet i minimum 5 minutter
Pisk derefter eddiken i
Og derefter begynder du at piske olie i, en dråbe af gangen, du må endelig piske kraftigt hele tiden.
Når mayonnaisen begynder at blive fyldig og jævn …ca efter nogle minutter, kan du begynde at spæde mere olie i af gangen.
_DSC0060
Når du er færdig med at piske…tager ca 10-15 minutter smages den til med nogle dråber citron.
_DSC0061
Den kan holde sig på køl i nogle dage.
Husk at komme låg på.

Du kan eks bruge din egen mayonnaise når du laver kartoffelsalat
_DSC0064
_DSC0071

God fornøjelse

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.