Grill Amok.dk

Marineret svinemørbrad med bønnesalat og røsti af rodfrugter

Mørbrad kan laves på mange måder.
  Denne gang lavede jeg den som rødvinsmarineret og bare pakket ind i bacon.
  Når man mariner den bliver den bedst hvis den får 24 timer i marinaden, men mindre kan gøre det....så får du blot ikke alle smagsnoterne med :-)

Jeg startede med at pudse svinemørbraden af og kom den så i en frysepose med
3½ dl god rødvin
2 spsk akaciehonning
1 spsk god sennep
En god portion friske timian.
Disse 4 ingredienser blev pisket godt sammen inden mørbraden kom ned i posen.
Derefter kom posen på køl til det var tid at komme den på grillen her til aften.
DSC0347_687-300x2001 DSC0348_688-300x2001

Jeg besluttede også at der skulle laves en bønnesalat til denne ret, så inden jeg gik i seng lagde jeg bønnerne i blød.
Jeg brugte
50 gram pinto bønner
50 gram kidney bønner
Disse blev skyllet og kogt sidst på formiddagen og lagt på køl et par timer.
Derefter blev de blandet med
1 lille løg, delt i 4, og skåret i tynde strimler,
1 tomat, fint hakket,
lidt bladselleri fint snittet
En marinade af rapsolie, balsamico eddike, sennep, honning og salt blev pisket sammen og hældt ud over salaten.
DSC0371_711-1024x6831-1024x683

Inden kødet blev taget ud af køleskabet blev en rodfrugt røsti bikset sammen.
Det blev ialt til 600 gram
Jeg brugte
1 stor gulerod
1 pastinak
1 lille rødbede
2 kartofler
1 stort løg
2 spsk mel.
1 spsk salt
gulerod,pastinak, rødbede, og kartofler blev revet fint.
løget blev revet mere groft.
DSC0359_699-1024x6831-1024x683
Det hele blev rørt godt sammen med 2 spsk hvedemel og 1 spsk groft salt.

Jeg besluttede at gøre det lidt nemt, så min skønne bageform til min gaskuglegrill blev fundet frem.
Den har huller i bunden, så varmen fordeler sig ens i hele formen.
Jeg forede den med bagepapir, noget af den genbrugelige slags, som jeg har klippet til så det passer i formen.
Gav så formen en god gang olie, og bredte rodfrugterne ud, som en pandekage i formen.
Hældte derefter lidt olie ud over overfladen.
DSC0360_700-300x2001 DSC0363_703-300x2001
Kom den på grillen ved ca 220 grader i ca 45 minutter
DSC0368_708-1024x6831-1024x683

Nu var det tid at få mørbraden gjort klar og sat over.
Så op af posen og på med bacon ( jeg brugte en pakke)
DSC0366_706-300x2001 DSC0367_707-300x2001
Den fik ½ time i grillen
DSC0373_713-1024x6831-1024x683

Røstien var nem at tage ud af bageformen og blev vendt rundt på en stor tallerken.
Nu var det nemt at tage bagepapiret af
DSC0374_714-1024x6831-1024x683

Imens havde Søren lavet en krydret bearnaise sauce, og sådan så min tallerken ud
DSC0381_721-2-1024x683

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.