Grill Amok.dk

Lammeryg på webers go anywhere

Jeg elsker grill udfordringer.
Igår skulle jeg grille lammeryg, og da jeg for 4 uger siden, fik en go anywhere grill forærende, ja så tænkte jeg hvorfor ikke prøve at bruge den grill til opgaven.
DSC_0425
nu er det jo en grill uden termometer, så jeg var først lidt i tvivl om, hvor mange briketter der skulle gå til, at sikre grillen var ca 200 grader varm.

Men det kommer vi tilbage til.
Nej først var der jo kødet.
Jeg valgte at skære kødet løs langs ryghvirvellen, og komme kødet i en chimichurri marinade
DSC_0415 DSC_0416
Opskriften jeg bruger til chimichurri marinade er

2 håndfulde persille
6 stængler løvstikke (søg de stængler ud der er unge, på dette tidspunkt af året)
1½ tsk. salt
½ tsk. grov peber
1 tsk citonpeber
2 store fed hvidløg
1 tsk.chili flakes
1,5 dl olie
0,5 dl æbleeddike
0,5 dl koldt vand
1 spsk. citronsaft
Krydderurter hakkes lidt groft, og så blendes alle ingredienserne i blenderen

I går valgte jeg at skifte persillen ud med forskellige slags pebermynte og citronmelissa, og det passede godt, fandt vi ud af.

Kødet kom i en pose, og blev vendt 1 gang undervejs.
Efter ca 8 timer i marinaden, var det tid at få den på grillen.

I mellemtiden var jeg stadig meget i tvivl om, hvor mange briketter jeg skulle komme i grillen…………. bruger jo mest kul og gas 🙂
Bingo….så slog det ned i mig, at jeg jo har en stak kokosbriketter til min Safire grill ( en coob look a like grill, bare meget billigere )
Hmmm, hvorfor ikke prøve at komme sådan en i grillen.
DSC_0426
DSC_0427
Som tænkt, så gjort.
Efter at have kommet drypbakke under stegen, og termometer i kødet, blev låget lukket på.
DSC_0428
Efter ½ time blev jeg enig med mig selv om, at jeg vist skulle have 2 kokos briketter i, hvis den skulle op i varme……… ( efter rationalisering, jeg kunne have nøjedes med en briket, hvis jeg havde været mere tålmodig)
Nå men den erfaring har jeg så nu 🙂
DSC_0429

jeg må indrømme, at jeg ikke satte tid på hvor lang tid det tog at grille den ryg, men mener det tog ca 1 time.
Jeg gav den en kernetemperatur på 62 grader og lod den trække i 10 minutter inden jeg skar kødet ud.
DSC_0431
Nu har vi jo ferie pt og det er stadig meget varmt, så tilbehøret var sådan en platte fra LIdl
DSC_0432
Kødet var perfekt, så den bette grill skal jeg da lege med en anden dag igen….. skal jo lige have fundet ud af, hvor mange briketter, man skal bruge, for at holde grillen ca 200 grader varm 😉

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.