På vej hjem efter en demo i lørdags, stak jeg hovedet ind i en Lidl og opdagede de havde New zelandske lammemørbrad nedsat til 49 kr for 300 gram = 3 styk. Lamme mørbrad plejer at koste kassen, så jeg tog nogle pakker med hjem. Idag blev den ene brugt i denne ret. Desuden har der de sidste uger hærget en sjov måde at servere kartofler på, så det skulle da også lige afprøves.
4 lamme mørbrad a´ca 75 gram pr stk
Saft og skal af 1 citron ( økologisk)
2 fed presset hvidløg
1 tsk provence krydderier
Jeg startede med at fjerne hinderne.
Derefter blev citronsaft, revet skal, hvidløg og provence krydderierne blandet godt.
Og hældt i en frostpose, sammen med mørbraderne
Kom derefter på køl og posen blev vendt med jævne mellerum over 2-3 timer.
Derefter skal de på grillen i ialt 8 minutter (4 på hver side) ved direkte varme 275 grader
Derefter fik de lov at hvile i 2 minutter før de blev lagt på tallerkenen
Jeg har set en video hvor man viste at man kunne lave kartofler på en ny og spændende måde.
Så det skulle jeg da lige prøve.
Men med gigtsvage fingre var det ikke det pæneste resultat jeg kunne fremvise.
Så jeg er sikker på du kan lave dem meget flottere 🙂
Men lad os tage det som det skal laves.
Først kommer du det antal blomsterpinde du skal bruge i vand i 20 minutter ( 1 pind pr kartoffel)
Derefter smører du dem med lidt olie så de nemmere kan komme af pinden igen.
Sæt en kartoffel på pinden
og skær rundt og rundt
Smør et grillegnet fad med olie, med mindre du vælger at grille dem direkte på grillristen, ved INDIREKTE varme.
Og giv dem et drys god rub
Grill dem ca 1 time ved indirekte varme, så er de klar
Herefter blev tragten på min geneva derefter vendt og temperaturen sat til at grille lamme mørbrad ved 270 grader
Godt jeg har et par pakker af de lammemørbrad tilbage i fryseren 🙂