Her en en opskrift på hakket lammekød grillet på spid
Til 4 personer
500-600 gram hakket lammekød
1 tsk groft salt
2 skiver groft hvedebrød
½ dl vand
1 stort finthakket løg
3 fed hvidløg
1 bundt persille
½ tsk spidskommen
grofthakket peber
1 æg
Olie til pensling af kødet
8 spid.
Start med at ligge brødet i blød i vandet.
Imens piller og hakker du løg og hvidløg, og kommer det i en skål.
Derefter renser og hakker du persillen, og kommer den op i skålen til løgene.
Derefter smuldres det opblødte brød ned i skålen og det hele blandes godt sammen
Nu røres det hakkede lammekød sejt med saltet
Derefter kommer du blandingen fra den anden skål op i kødskålen, og tilsætter spidskommen og groftrevet peber og ægget.
Rør det godt i gennem, og lad farsen hvile 1 time i køleskabet.
Farsen formes til 8 aflange pølser og stik et spid igennem dem.
( husk, at komme dem i vand i 20 minutter, inden du bruger dem, hvis det er træpinde )
Pensel kødet med olie, jeg bruger rapsolie.
Kom spidene på grillen, på indirekte varme ved 200 grader i ca 15 minutter, husk at vend dem jævnligt.
Jeg bruger denne indsats i min grill, det gør det nemmere, at styre på grillen og nemt at bære det hele ind fra grillen bagefter 😉
Her blev de serveret med saltbagte rødbeder og Aioli creme, og råstegte kartoffelbåde