Jamen kan man varmrøge fisk på en gaskuglegrill ?
Ja hvis du har en Leon-Ascona-Montreux eller anden gasgrill, hvor bredden er min. 53 cm Ø kan det sagtens lade sig gøre.
Jeg købte for år tilbage dette sæt fra Daddysoutdoor. De sælger dog ikke sættet mere, men nu kan man i stedet købe det hos www.danishoutdoors.dk
Der findes også en reel aromapande man kan købe hvor man køber sin gaskuglegrill.
Den kan du læse om i et andet indlæg.
I dette indlæg koncentrer jeg mig om dette sæt, som kan bruges på mange slags grill.
Sættet kan bruges både til at røge og dampe med.
Her ser du hvordan man kan lave varmrøget laks.
Kom fint røgsmuldt i bakken ( der findes både grov og fin røgsmuld, men vælgt endelig den fine)
Sæt tragten i grillen til direkte grillning og tænd den store ring og sæt grillen til 200 grader
Så snart smulden begynder at røge skruer du helt ned for grillen, har din grill 2 brændere, så sluk den store og tændt den lille på lav varme i stedet.
for når man varmrøger fisk skal man undgå for høje temperaturer, da kødet ellers bliver tørt.
Du kan se at dit kød får for meget varme hvis der begynder at sive noget hvidt ud af fisken.
Imens er laksen enten i form af et helt stykke eller portions stykker først gourmet saltet, og dernæst overhældt med akaciehonning og mandelflager.
Så snart du har fået røgbakken til at røge, kommer du laksen/stykkerne på risten.
Så stille røger det
Lad laksen røge i ca 20 – 25 minutter
server eks. stuvet spinat og hasselbackkartofler til.