Grill Amok.dk

Kyllingbryst med strandkåls salat

Jette Bjærge
Opskrift af
max 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter | Tilberedelse: 30-35 minutter
På vej hjem til Jylland efter en lille uge i København gjorde jeg et stop ved kysten et stykke før Sjællands odde.
Mens jeg gik en tur langs havet så jeg en masse strandkål, og besluttede at tage lidt med hjem til salatskålen idag.
Jeg vil ikke anbefale dig at plukke det mange dage før du skal bruge det, men en dags tid kan det ihvertfald sagtens klare i køleskabet.

Idag stod menuen på kyllingbryst….det skulle være lidt nemt efter en hektisk uge 🙂
Bryststykkerne fik hver 1 tsk af dette krydderi
1-_DSC0130_9095 1-_DSC0131_9096
Og blev lagt på en 200 grader varm grill på INDIREKTE varme
1-_DSC0132_9097
Kødet fik ca 15 minutter på hver side….skal nå en kerne temperatur på 80 grader
1-_DSC0139_9104
Mens kødet var på grillen blev tilbehøret gjort klar
Strandkål ser sådan ud.
Bider du i et blad har den en let bitter smag, men det kan man ændre på i tilberedningen.
1-_DSC0133_9098
Først fjerner jeg midter ribben og skærer den i små stykker.
Den kan evt koges i ca 20 minutter eller sauteres i smør.
Jeg kan godt lide den har lidt bid, så disse blev sauteret.
Resten af kålen blev snittet i små strimler.
1-_DSC0134_9099
Jeg ville gerne have lidt modspil til kålen, så jeg snittede et lille løg
1-_DSC0135_9100
15 gram smør kom i en gryde, og så snart det var smeltet, kom jeg ribberne og løg i gryden.
Lod det simre i ca 5 minutter.
Derefter kom jeg en sjat æblesirup ( ca ½ dl) og 2 spsk hvidvins eddike i gryden, og lod løg og kålribber simre videre i ca 8 minutter.
Til sidst kom jeg resten af strandkålen i gryden og lod det simre med i et par minutter.
Så var det klar til servering
1-_DSC0137_9102
Oven på kom jeg lidt fint snittet forårsløg.
Jeg fandt idag i Lidl en umoden røget ost, og et stykke af det blev skåret i tern
1-_DSC0136_9101
Og nu så det sådan ud
1-_DSC0138_9103
Imens var kartofler, sovs og kylling blevet klar
1-_DSC0139_9104
Lidt tættere på
1-_DSC0140_9105
og her er min tallerken
1-_DSC0142_9107
Mums det blev godt.
Bitterheden i kålen var næsten helt væk, men ikke døvet af æblesiruppen, nej den havde blot fremhævet, den nu let bitre smag, så det passede sammen med resten.
Så kommer du på stranden i løbet af de næste uger, ja så kik efter strandkål og de andre lækre ting strandene bugner med lige nu.
Det er guld på tallerkenen.

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.