Grill Amok.dk

Kylling på trone på gasgrill

Ja kylling på trone/dåse har jeg lagt opskrift på før, men denne gang lavede jeg den på en anden slags gasgrill og fik ved samme lejlighed testet et (for mig) nyt krydderi.

Jeg har beskrevet hvordan du kan krydre en kylling under skindet her

Jeg er pt ved at teste nogle krydderier fra Ankerkraut og jeg valgte idag at bruge denne her.
Ja som du kan se på posen, så farver den godt, når man skal have hånden ind under skindet 😀
1-_DSC0108_8697
Jeg brugte 2 tsk krydderier under skindet i hver side af kyllingen
1-_DSC0107_8696
Og et par tsk oven på skindet, da jeg havde sat den på tronen ( denne gang min lerudgave)
1-_DSC0109_8698
og til slut en tsk i skålen sammen med øl.
Ud på grillen ved 200 grader
1-_DSC0111_8700
Vil du have super sprødt skind er det en god ide at hælde væden fra, når kyllingen rammer 75 grader og skrue grillen op på ca 220 grader den sidste tid.
(gælder ikke hvis du har den stående på en øldåse)
Generelt om kylling

Fjerkræ, skal have en  kernetemperatur på 82 grader for at være gennemstegt.
Uden stege termometer, kan man kontrollere hele fjerkræ, på følgende måde:
Mindre fjerkræ:
Mærk med fingeren ved lårbenet, om kødet virker mørt.
Prøv om lårbenet let kan vrides lidt fra kroppen.

Større fjerkræ: Prik i låret med en kødpind.
Er saften klar, er kødet gennemstegt.
Er saften lyserød, skal dyret steges lidt mere.

Fjerkræ skal altid hvile mellem 10 og 15 minutter.

Beregn ca 1 time på grillen pr kg kød.

Så blev min færdig
1-_DSC0115_8703
Mens det regnede uden for grillhytten
1-_DSC0117_8705
Dog ikke værre end det kun var lidt vand i håret da jeg kom ind
Kyllingen blev efter 10 minutter på tronen taget af og delt
1-_DSC0118_8706
1-_DSC0119_8707
Og idag spiste vi brysterne….resten bliver til en god middag en anden dag.

Og her er min tallerken

1-_DSC0121_8709

Og her er kødet lidt tættere på
1-_DSC0122_8710
MUMS, det krydderi er kommet for at blive i min samling.

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.