Grill Amok.dk

Kylling på trone lavet på gaskuglegrill


Idag stod middagen på kylling på trone med løvstikke pesto, kartofler, sovs og bønne salat

Opskriften på bønne salat finder du her

Først tager vi kyllingen.

Den blev krydret under skindet, hvordan du gør finder du her
dsc_0014 (1)

Og istedet for at fylde den med persille kom jeg en masse løvstikke inden i kyllingen, så den næsten sad og dinglede på tronen.

Gaskuglegrillen kan med lidt justeringer sagtens bruges til at have en kylling stående opret.
Du kan eks bruge gormetpanden og sætte den inden i traget, eller bruge den lille grillrist, man kan købe i Silvan,

Jeg valgte den sidste og satte kyllingen ved 180 grader i ca 1 time og 15 minutter, så var den færdig
dsc_0003 (2)

Jeg kom undervejs ca 1 dl rødvin i bunden af tronen, men vand er sørme også ok.
Bare du lige sikrer dig kødet holdes lidt fugtigt, så det ikke griller tørt.
dsc_00084
De sidste ca 35 minutter fik kyllingen følgeskab af kartoflerne, som jeg kom i en foliebakke og kom vand og krydderurter og salt veddsc_0002
Staniol omkring og så ned i grillen til kyllingen
dsc_00112
Mens det hyggede i grillen fandt jeg på en ny ting med løvstikke.

Først hentede jeg denne bunke
dsc_0001
og så denne

dsc_00092
Kom det i min multihakker sammen med

40 gram valnødder

1 dl rapsolie

lidt salt

1 tsk honning
dsc_00042
Jeg syntes det manglede noget i smagen og kom derefter ca 1 tsk med top af denne grove sennep i
dsc_00103
og sluttede af med at komme lidt parmesan ost i.
dsc_00121
Det smagte rigtig lækkert og en ny pesto blev født.
Den blev en nydelse at dyppe kyllingkødet i på tallerkenen.

En opbagt sovs blev det også til, lavet på vandet fra bønnerne og lidt letmælk, samt noget af væden der var dryppet fra kyllingen.
Og så kunne vi spise

dsc_00122

dsc_0015 (2)dsc_0018

 

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.