Idag stod middagen på kylling på trone med løvstikke pesto, kartofler, sovs og bønne salat
Opskriften på bønne salat finder du her
Først tager vi kyllingen.
Den blev krydret under skindet, hvordan du gør finder du her
Og istedet for at fylde den med persille kom jeg en masse løvstikke inden i kyllingen, så den næsten sad og dinglede på tronen.
Gaskuglegrillen kan med lidt justeringer sagtens bruges til at have en kylling stående opret.
Du kan eks bruge gormetpanden og sætte den inden i traget, eller bruge den lille grillrist, man kan købe i Silvan,
Jeg valgte den sidste og satte kyllingen ved 180 grader i ca 1 time og 15 minutter, så var den færdig
Jeg kom undervejs ca 1 dl rødvin i bunden af tronen, men vand er sørme også ok.
Bare du lige sikrer dig kødet holdes lidt fugtigt, så det ikke griller tørt.
De sidste ca 35 minutter fik kyllingen følgeskab af kartoflerne, som jeg kom i en foliebakke og kom vand og krydderurter og salt ved
Staniol omkring og så ned i grillen til kyllingen
Mens det hyggede i grillen fandt jeg på en ny ting med løvstikke.
Først hentede jeg denne bunke
og så denne
Kom det i min multihakker sammen med
40 gram valnødder
1 dl rapsolie
lidt salt
1 tsk honning
Jeg syntes det manglede noget i smagen og kom derefter ca 1 tsk med top af denne grove sennep i
og sluttede af med at komme lidt parmesan ost i.
Det smagte rigtig lækkert og en ny pesto blev født.
Den blev en nydelse at dyppe kyllingkødet i på tallerkenen.
En opbagt sovs blev det også til, lavet på vandet fra bønnerne og lidt letmælk, samt noget af væden der var dryppet fra kyllingen.
Og så kunne vi spise
Velbekomme