Et kik i fryseren, fik mig til at erkende, at der lå lige lidt meget kylling inderfilet.
Jeg fik lyst til at lave noget af det om til en farsret.
Så ½ kg blev taget op til at hakke.
Det kom der denne ret ud af
Jeg brugte
½ kg kyllingkød
1 løg
50 gram cous cous ( hele korn)
½ glas oliven
2½ spsk webers sauce
1 æg
1 spsk rasp
Salt ( ca 2 tsk)
1 pk bacon i skiver, kan skiftes ud med seranoskinke hvis det skal være mere fedtfattigt.
Jeg startede med at behandle couscous efter posens anvisning
Mens det kølede ned blev resten gjort klar.
Der blev revet et løg.
et ½ glas oliven der var blevet over fra dagen før blev udstenet og hakket i mindre stykker
Så hakkede jeg kødet
Og fandt en skål frem.
Her blev kødet blandet med revet løg, couscous, oliven, og æg.
På et tidspunkt var jeg kommet om ved denne sauce
Og efter at have smagt på den kom jeg 2½ spsk i farsen……………………. men jeg skulle nok have brugt mindst det dobbelte, for at smagen var kommet rigtig frem, efter farsbrødet var færdigt.
Jeg kunne smage det i farsen, før det kom på grillen, men har couscous mistænkt for at have “absorberet” smagen.
Til sidst blev salt og lidt rasp hældt i farsen.
Det fik lov at trække ½ times tid i køleskabet
inden det blev formet til et farsbrød og fik bacon ovenpå
Grillen blev stillet til indirekte varme ca 200 grader
Efter ca 20 minutter kom jeg 4 dl kyllingbouillon ved farsbrødet og lod det få yderligere ca 25 minutter.
Inden havde jeg sat et fad kartoffelbåde i grillen ( de skal ca have 1 time til 1 time og 15 minutter)
Så var maden færdig
kartoflerne havde jeg vendt i rapsolie og en færdigblanding til braskartofler man kan købe i Tiger butikkerne til 10 kr.
Sådan så farsbrødet ud i tværsnit
Du kan fylde hakket kyllingkød med en masse forskellige ting.
En god måde at få ryddet evt smårester væk fra køleskabet 😉