Grill Amok.dk

Kylling farsbrød

Et kik i fryseren, fik mig til at erkende, at der lå lige lidt  meget kylling inderfilet.
Jeg fik lyst til at lave noget af det om til en farsret.
Så  ½ kg blev taget op til at hakke.
Det kom der denne ret ud af
_DSC0336_332
Jeg brugte
½ kg kyllingkød
1  løg
50 gram cous cous ( hele korn)
½ glas oliven
2½ spsk webers sauce
1 æg
1 spsk rasp
Salt ( ca 2 tsk)
1 pk bacon i skiver, kan skiftes ud med seranoskinke hvis det skal være mere fedtfattigt.

Jeg startede med at behandle couscous efter posens anvisning
_DSC0326_322 _DSC0329_325
Mens det kølede ned blev resten gjort klar.
Der blev revet et løg.
et ½ glas oliven der var blevet over fra dagen før blev udstenet og hakket i mindre stykker
_DSC0327_323 _DSC0328_324
Så hakkede jeg kødet
_DSC0322_318Og fandt en skål frem.
Her blev kødet blandet med revet løg, couscous, oliven, og æg.
På et tidspunkt var jeg kommet om ved denne sauce
_DSC0324_320Og efter at have smagt på den kom jeg 2½ spsk i farsen……………………. men jeg skulle nok have brugt mindst det dobbelte, for at smagen var kommet rigtig frem, efter farsbrødet var færdigt.
Jeg kunne smage det i farsen, før det kom på grillen, men har couscous mistænkt for at have “absorberet” smagen.

Til sidst blev salt og lidt rasp hældt i farsen.
Det fik lov at trække ½ times tid i køleskabet
_DSC0330_326
inden det blev formet til et farsbrød og fik bacon ovenpå
_DSC0331_327 _DSC0332_328

Grillen blev stillet til indirekte varme ca 200 grader
Efter ca 20 minutter kom jeg 4 dl kyllingbouillon ved farsbrødet og lod det få yderligere ca 25 minutter.
Inden havde jeg sat et fad kartoffelbåde i grillen ( de skal ca have 1 time til 1 time og 15 minutter)
Så var maden færdig
_DSC0334_330
kartoflerne havde jeg vendt i rapsolie og en færdigblanding til braskartofler man kan købe i Tiger butikkerne til 10 kr.
_DSC0333_329
Sådan så farsbrødet ud i tværsnit
_DSC0335_331
Du kan fylde hakket kyllingkød med en masse forskellige ting.
En god måde at få ryddet evt smårester væk fra køleskabet 😉

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.