Grill Amok.dk

Kvæder

Nu er det ved at være kvæde tid.
DSC_0602
Man kan plukke kvæder i oktober og november.
Mange har japanske kvæde planter i deres have, og de kan sagtens bruges.
Der er også “ægte” danske sorter og de kan have både æble og pære form.
De japanske kvæder koger hurtigt ud,og skal derfor ikke have så lang kogetid.
De skal helst være helt gule, men er de stadig lidt grønne går det nok.
En ting er dog vigtigt, inden man går igang med at bruge dem, og det er, at de skal have frost inden de anvendes.
Så har der ikke været frostvejr klarer du det ved at komme dem i fryseren et døgns tid.
Plukkede kvæder kan opbevares længe.
Så kniber det med pladsen i fryseren, kan du roligt opbevarer dem et køligt sted til den dag du har plads.
Her kommer mine ideoplæg til hvad du kan bruge dem til.

Kvædemarmelade 

Her har jeg brugt japanske kvæder.
Start med at lave kvædepuré

1 kilo kvæder
ca 6 dl vand
koges under låg i lidt over en time til de er helt møre.
Det hele gnides gennem en sigte, og du har nu puréen klar
1 liter kvæde puré
400 – 450 gram sukker
1 tsk flydende atamon.
Kvæde mosen måles op og bringes i kog, sukker hældes ved og koger ca 5 minutter med sukkeret.
Gryden tages af blusset og atamon tilsættes og gryden røres igennem.
Kom marmeladen på rene glas og bindes til.
Du kan bruge marmeladen på eks friskbagt brød, i kager og lagkagebunde.
DSC_0612

der kommer snart flere ideer 🙂

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.