I dag sluttede bukkejagten. Og mon ikke en del jægere nu har lidt lækkert kød til grillen.
Men har man ikke lige en jæger i familien/vennekredsen der har lidt kød i overskud, ja så kan det heldigvis købes for rimelige penge i forskellige vildtinternet butikker, eller gpårdbutikker.
En af dem er klosterhedens vildt og da vi i disse år ikke lige har råd til, at manden i mit liv går på jagt, skaffer vi vores kød her og andre steder.
I dag besluttede jeg at lave krondyr steak.
Og her er hvordan jeg gjorde.
Kødet blev hevet ud af køleskabet 1 time før det skulle på grillen, så det kunne nå at ramme ca stuetemperatur( 24 grader)
Inden havde jeg lige ordnet et fad med flødekartofler.
Jeg brugte
Kartofler
løg
champignon
peberfrugt
Fløde
det hele kom i et fad lagvis ( først kartofler, så løg, peberfrugt, og champignon) og oven på igen kartofler
Sluttede af med at komme salt, peber og 1 spsk af dette krydderi oven på
Grillen blev tændt og sat til 215 grader
Da pillegrillen havde nået 100 grader kom jeg kartoffelfadet i og gav det først ½ time med folie over, og derefter ½ time uden folie.
et par hvidløg fik lige kappet toppen af og lagt i et fad
En klat smør kom oven på
Kom i grillen og fik knap ½ time…… de var pænt store
Kødet fik nu en anelse rub og salt og peber
15 minutter før kartoflerne var færdige, kom kødet på grillen og fik 4 minutter på hver side ( ved 215 grader)
Blev derefter pakket i folie, til resten af maden var klar
så kunne vi spise.
Hvidløgget fik lige lidt honning ummmm
Og steaken lidt persille…så dufter man ikke så meget af hvidløg dagen efter 😉
ikke til at se på billedet, med kødet var svagt rosa i midten og sad lige i skabet 😀