Har du marcipan over efter julen, kan du bruge noget af det til at lave dine egne kransekager med. Indrømmet, der er ikke gået nogen Mette Blomsterberg tabt i mig, så kønne blev mine kransekager ikke, men de smager godt
Du får 16-20 stk kransekage stykker ud af denne portion.
400 gram rå marcipan
75 gram flormelis
1 letpisket æggehvide
ca 80 gram nougat
Evt pensle dem efterfølgende med lidt æggehvide og nødder
glasur
2 spsk æggehvide
ca 1 dl flormelis
Start med at rive marcipanen groft, og ælt den med flormelis til marcipanen har absorberet det hele.
Vil du undgå at skulle vaske hænder flere gange under fremstillingen, så brug handsker
Nu kommer du letpisket æggehvide i dejen
Og ælter dejen til den er en fast men blød masse
Del den i 4 lige store dele ( ca 130 gram pr styk)
Og rul dem ud til 4 lange pølser
Derefter kan man banke dejen ud og komme nougat ind i midten….men jeg bruger bare mine fingre til at lave en rende hele vejen hen
Og kommer derefter ca 20 gram nougat i dejen på langs
Folder marcipandejen hen over
Og ligger de 4 ruller på en lille bageplade med bagepapir.
I mens har jeg tændt grillen på indirekte varme 220 grader og foret bunden med en bagesten…du kan også bruge en pizzasten
Giver grillen ca 20 minutters ekstra varme efter den har nået de 220 grader, så stenen kan blive gennem varm.
Pladserer derefter bagepladen oven på
Kransekage skal have ca 10 minutter så de når at blive let brune
Lad dem blive helt kolde og giv dem lidt glasur
Derefter kommer jeg dem i fryseren til i morgen ca 2 timer før de skal spises, det bliver de så lækre bløde af 😉