Vi gør vel alle en dyd ud af at undgå madspild 🙂
Her er et oplæg til at bruge grøntsagsrester i din koteletter i fad opskrift.
I mit køleskab var der følgende rester
-Lidt feta
-Kogte kartofler
-bananskalotteløg
-madagascarpeber
-½ bundt forårsløg
-1½ peberfrugt.
-4 portebello
-lidt flødefraiche
– lidt mornaysovs
– lidt alm piskefløde
Så det eneste der skulle tilsættes var
-Koteletter
-1 ds hakket tomater
– 1 god klat smør
Salt og peber
Men der er mange andre ting, man kan bruge i sådan en ret, bare du sikrer dig de kan gå sammen med koteletter.
Først blev kotelleterne lige brunet af på grillen ved direkte varme og hældt i et egnet fad
De fik lige lidt krydderi over af denne her
Og den smule feta jeg havde, blev smuldret over
Derefter blev alle grøntsagerne skåret i små stykker.
Og en pande gjort klar til lige at sautere grøntsagerne
Først kom jeg løg og portobello på ….uden fedtstof… og gav dem ca 1½ minut under konstant omrøring
Derefter en pæn klat smør
Så snart det var smeltet kom jeg resten af grøntsagerne i
……Holdt dog lige kartoffelstykkerne lidt tilbage……
Og gav det ca 1 minut.
Derefter kom jeg kartoffelstykkerne i
Derefter kom hakket tomat og flødefraiche, mornaysovs, fløde og 1 dl vand i ( så jeg havde ca 4 dl væde ud over de hakkede tomater)
Lod det koge op
Smagte det til med salt og peber.
Od hældte det derefter over koteletterne.
Kom det på grillen ved indirekte varme.
Normalt giver jeg det ca 45 minutter ved 200 grader, men igår fik det ca 2 timer ved 150 grader.
Og her er resultatet
MUMS det blev godt ….og mit køleskab blev ryddet for rester 🙂
Iøvrigt så kan jeg varm anbehale dig at bruge kogte kartofler skåret i tern i en simreret…det “koger” ikke ud, men giver et lækker bid i en ret.