Grill Amok.dk

Klejner

DSC_0041.JPG-for-web-large-1355674983

Her er Karens opskrift på klejner ca 75 stk

125 g margarine
125 g sukker
500 g hvedemel
2 æg
1 dl fløde 13% eller piskefløde eller et mix af kaffefløde og piskefløde
½ tsk hjortetaksalt
lidt kardemomme
reven skal af ½ citron

Sukker og margarine røres godt med håndmixer. Heri røres æg, dernæst mel, fløde, hjortetaksalt, kardemomme og citronskal.

Dejen æltes sammen med let hånd, deles i 4 dele, som rulles ud i 3-4 mm tykkelse og skæres ud i rombeform/peberkagefacon.
Lav hul i midten til at stikke spidsen igennem.
DSC_0018.JPG-for-web-largeFormes til klejner, og koges straks, eller lægges på tallerkener, og sættes i fryseren til senere kogning i palmin.
Nogle bruger i stedet kokosolie til at bage dem i.
Men det har jeg så personligt ikke selv prøvet, men det skulle give lige så gode og sprøde klejner.
DSC_0038.JPG-for-web-large-1355674930Lægges efter kogning til afdrypning på sugende papir.
DSC_0039.JPG-for-web-large-1355674540

God bagelyst

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.