Her er Karens opskrift på klejner ca 75 stk
125 g margarine
125 g sukker
500 g hvedemel
2 æg
1 dl fløde 13% eller piskefløde eller et mix af kaffefløde og piskefløde
½ tsk hjortetaksalt
lidt kardemomme
reven skal af ½ citron
Sukker og margarine røres godt med håndmixer. Heri røres æg, dernæst mel, fløde, hjortetaksalt, kardemomme og citronskal.
Dejen æltes sammen med let hånd, deles i 4 dele, som rulles ud i 3-4 mm tykkelse og skæres ud i rombeform/peberkagefacon.
Lav hul i midten til at stikke spidsen igennem.
Formes til klejner, og koges straks, eller lægges på tallerkener, og sættes i fryseren til senere kogning i palmin.
Nogle bruger i stedet kokosolie til at bage dem i.
Men det har jeg så personligt ikke selv prøvet, men det skulle give lige så gode og sprøde klejner.
Lægges efter kogning til afdrypning på sugende papir.