Jeg havde en pæn stor portion kartoffelmos over fra dagen før.
Og da jeg også havde æggehvider tilbage efter Nytårs kransekagerne, lå det jo lige for at kombinere disse ting.
Nu behøver det slet ikke at blive så fancy, som det jeg har lavet her.
Nej du kan egentlig nøjes med at sprøjte nogle toppe på en plade med bagepapir.
Men nu har jeg jo disse, så hvorfor ikke bruge dem.
Nå, men lad os tage det fra begyndelsen.
Du skal bruge
1 portion kartoffelmos ( her var det mos til 2 personer)
1- 2 æggehvider ( er din mos i den tykke ende, så brug 1½- 2 æggehvider. Er den i den lidt mere linde udgave, så tilføj kun 1 æggehvide)
Krydderier du kan lide i mos ( jeg brugte Africa Desert Dust fra ankerkraut…ca 1½ spsk)
Salt og peber
Rør det godt sammen og smag det til.
Kom det i en tyllepose.
Nu kan du vælge at sprøjte det ud som små toppe på en bageplade med bagepapir, eller som her i en silikoneform….du kan også bruge muffinsforme.
Du skal blot huske at smøre dine forme med lidt olie, inden du fylder dem med kartoffelmosblandingen.
Ud på grillen ved 220 grader indirekte varme
og lad dem få mellem 20 og 40 minutter…alt efter hvor fyldte de er…er det små toppe på bagepapir, så kik til dem efter 15 minutter.
her blev de serveret til flæskesteg