Grill Amok.dk

Kartoffel roulade

Kartofler kan være liiidt kedelige om vinteren.
Men det er der råd for.
Her er en opskrift på en lidt anderledes måde, at serverer kartofler på.
DSC_0044
Opskriften er til 4-6 personer, men er man færre i husstanden, kan man kan nu sagtens bruge resten dagen efter 😉
Du skal bruge:

Kartoffelbund
4 bagekartofler ca 1 kg
2 æg
1 dl  Piskefløde
12 tsk groft salt
friskkværnet peber

Pesto
2 store håndfulde bredbladet persille
2 små fed hvidløg
12 dl rapsolie
12 tsk groft salt
friskkværnet peber

Kartoffelmos
2 bagekartofler (450 -50 gram)
50 g smør
Ca 12 dl mælk
12 tsk groft salt
2 spsk karl johan mel eller anden smagfuld tørret svamp (  kan undlades . )

Start med at skrælle alle kartoflerne.
Skær de kartofler der skal koges i mindre stykker,  og sæt dem over  at koge i vand uden salt.
Tænd grill eller ovn til 200 grader  indirekte varme.
Kartoffelbunden
Riv resten af kartoflerne på et groft rivejern.
Pisk æg , fløde salt og peber sammen i en stor skål.
Tilsæt de revne kartofler og bland det godt.
Kom et stykke bagepapir på en stor bradepande, ca 30 cm X 35 cm og smør bagepapiret ind i et pænt lag olie.
Spred kartoffelmassen ud over hele pladen og pres det ned med flad hånd.
DSC_0026
Kom det i grill eller ovn ved 200 grader indirekte varme til overfladen er blevet let gylden.
Det kan svinge i tid fra 25 minutter til næsten 50 minutter, så tjek det løbende.
Tag det ud af grille eller ovn og vend det om på et stykke bagepapir eller silikone plade.
Træk forsigtigt bagepapiret af.
Hvis det hænger for meget fast kan du løsne det ved at ligge et vådt viskestykke en våd karklud oven på lige når det er kommet ud af grill eller ovn.
DSC_0030 DSC_0031
lad bunden ligge til du skal samle den.

Pesto

Hvidløg, persille og rapsolie, salt og peber blendes til pesto.
DSC_0027

Kartoffelmos

Kog kartoflerne til de er møre.
Hæld alt vand fra og mos kartoflerne med smør, salt, svampemel, pesto og mælk.
Undgå mosen bliver for tynd; så pas på med at komme for meget mælk i mosen.
Nu smøres kartoffelmos blandingen oven på bunden…… lad lidt “bar bund” blive i den ene ende så rouladen kan lukkes pænt.
DSC_0033 DSC_0035 DSC_0036 DSC_0038 DSC_0039
Rul bagepapiret stramt omkring rouladen og placer den i køleskabet et stykke tid, så den kan nå at sætte sig.
DSC_0040 DSC_0041
Når du skal bruge den skæres den ud i 3 cm tykke skiver og kommes på grillen/ovnen ved 200 grader indirekte varme i ca 10 minutter, så er de klar til at blive serveret.

Her med en mørbradbøf og grønt.
DSC_0042

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.