Kartofler kan være liiidt kedelige om vinteren.
Men det er der råd for.
Her er en opskrift på en lidt anderledes måde, at serverer kartofler på.

Opskriften er til 4-6 personer, men er man færre i husstanden, kan man kan nu sagtens bruge resten dagen efter 😉
Du skal bruge:
Kartoffelbund
4 bagekartofler ca 1 kg
2 æg
1 dl Piskefløde
1 1⁄2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Pesto
2 store håndfulde bredbladet persille
2 små fed hvidløg
1⁄2 dl rapsolie
1⁄2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Kartoffelmos
2 bagekartofler (450 -50 gram)
50 g smør
Ca 1⁄2 dl mælk
1⁄2 tsk groft salt
2 spsk karl johan mel eller anden smagfuld tørret svamp ( kan undlades . )
Start med at skrælle alle kartoflerne.
Skær de kartofler der skal koges i mindre stykker, og sæt dem over at koge i vand uden salt.
Tænd grill eller ovn til 200 grader indirekte varme.
Kartoffelbunden
Riv resten af kartoflerne på et groft rivejern.
Pisk æg , fløde salt og peber sammen i en stor skål.
Tilsæt de revne kartofler og bland det godt.
Kom et stykke bagepapir på en stor bradepande, ca 30 cm X 35 cm og smør bagepapiret ind i et pænt lag olie.
Spred kartoffelmassen ud over hele pladen og pres det ned med flad hånd.

Kom det i grill eller ovn ved 200 grader indirekte varme til overfladen er blevet let gylden.
Det kan svinge i tid fra 25 minutter til næsten 50 minutter, så tjek det løbende.
Tag det ud af grille eller ovn og vend det om på et stykke bagepapir eller silikone plade.
Træk forsigtigt bagepapiret af.
Hvis det hænger for meget fast kan du løsne det ved at ligge et vådt viskestykke en våd karklud oven på lige når det er kommet ud af grill eller ovn.

lad bunden ligge til du skal samle den.
Pesto
Hvidløg, persille og rapsolie, salt og peber blendes til pesto.

Kartoffelmos
Kog kartoflerne til de er møre.
Hæld alt vand fra og mos kartoflerne med smør, salt, svampemel, pesto og mælk.
Undgå mosen bliver for tynd; så pas på med at komme for meget mælk i mosen.
Nu smøres kartoffelmos blandingen oven på bunden…… lad lidt “bar bund” blive i den ene ende så rouladen kan lukkes pænt.

Rul bagepapiret stramt omkring rouladen og placer den i køleskabet et stykke tid, så den kan nå at sætte sig.

Når du skal bruge den skæres den ud i 3 cm tykke skiver og kommes på grillen/ovnen ved 200 grader indirekte varme i ca 10 minutter, så er de klar til at blive serveret.
Her med en mørbradbøf og grønt.













