Mange supermarkeder sælger fine kalve mørbrader til rimelige priser.
Men du finder dem som regel på frost, og er du en lille familie, synes det måske tåbeligt at købet en hel steg.
Men fortvivl ikke, en billig kødsav ( eks en fin tandet listesav ( købes i et byggemarked)) kan hurtigt save sådan en mørbrad eller andre stege i mindre stykker, mens den er i frossen tilstand.
Og så har man pludselig både en hverdags luksussteg og til evt gæstebud.
Til 4 personer
½ kalve mørbrad ( ca 750 -800 gram)
1 spsk groft salt ( gerne en krydret sydesalt)
1 bundt friske koriander blade ( har du ikke det, kan du bruge bredbladet persille )
lidt god olivenolie
1 tærtedej eller butterdej
Start med at tænde grillen og styr den ind til 325 grader DIREKTE VARME, dog minimum 225 grader, så kødet kan blive brunet hurtigt af.
Fjern sølvhinderne på mørbraden, men lad evt fedt blive siddende.
Gnid saltet ind i kødfladerne og pensel kødet med en lille smule olivenolie, og lad den trække til grillen er klar, dog mindst 10 minutter.
Gør desuden tærtedejen klar ( bruger du en færdig købe dej, så lirk den lidt aflang ) og hak korianderne fint.
Når grillen er klar brunes kødet af på alle sider, men lad ikke kødet ligge for længe på grillen.
Tag kødet af og indstil grillen til INDIREKTE VARME og sænk temperaturen til 180 grader.
I BGE ser det sådan ud
Læg kødet på tærtedejen og strø de hakkede koriander ud over.
Pak kødet i dejen og sikre dig der ikke er nogen sprækker.
Læg kødpakken i et velsmurt ovnfast fad eller en foliebakke.
og grill det ved 180 grader indirekte varme i 35 minutter. Ønsker du en rosa steg, tager du den af efter 30 minutter.
lad den hvile under et klæde i 10 minutter, og skær den så ud i pænt tykke skiver.
Server eks broccolisalat, kartofler og bearnaise sauce til.