Grill Amok.dk

Kalkunbryst low and slow

Når man griller kalkunbryst ved svag varme skal det pakkes ind for ikke at blive tørt, men tilgengæld får man et stykke kød der både er saftigt og kan påvirkes smagsmæssigt i mange retninger.
Denne gang valgte jeg at give kødet smag via en marinadesprøjte.
De findes i et hav af udgaver, de steder du køber grill tilbehør.
Man kan også tilføre smag ved at rubbe kødet uden på.
Men vær forsigtig for det kan hurtigt blive FOR meget.

Kødet blev pakket ind i vingetang, bevares du kan også pakke det i bacon eller andet, men jeg vil gerne beholde den sarte smag kalkun har, ud over det jeg havde sprøjtet ind i kødet.
Og hvad du vælger at sprøjte ind i kalkunen er op til dig.

Jeg valgte at bruge en færdig marinade, her kan du også selv forsøge dig med at lave dine egne marinader, du skal blot sikre dig dine krydderier er så fintmalede, at de kan komme ud af nålens hoved.
Du kan bruge eks olie eller flydende smør til at blande dine krydderier med inden du kommer det i sprøjten.
Nå men her er min opskrift

1 kalkunbryst
½ dl marinade
4 gram vinge tang
Start med at komme vingetang i kold vand, og lad det stå i 20 minutter

Derefter kan du forsigtigt nulre bladene ud i fuld bredte.

Tag kalkunbrystet frem og sprøjt marinaden ind forskellige steder.

Pak brystet ind i vinge tang og læg det hele i et grill egnet fad.

Sæt grillen til 130 grader, og lad det grille i ca 3½ time ved indirekte varme, til det rammer en kernetemperatur på 73 grader.

Tag det ud og lad evt kødet hvile i 10 minutter.

Server det eks med kartofler og en god salat

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.