Grill Amok.dk

Kalkun underlår low and slow

Man kan ofte finde kalkun underlår i supermarkederne.
De er som oftes billige og kødfulde. 
Men der er meget brusk og ben i dem.

Så jeg bruger dem i retter, hvor de indgår som pillet kød.
Men er du til fingermad kan de også serveres hele.
Jeg laver dem oftes på low and slow.

Her er mit oplæg.

De fås som regel med 2 i en pakke.

Og da de er fyldt med ben og brusk, vælger jeg ofte at lave dem færdige og pille kødet af, inden jeg bruger dem i en ret.
Men er man til fingermad, kan de også spises hele 🙂

Man kan få krydderier ind under skindet på 2 måder.
Enten trække skindet tilbage og krydre dem eller lave nogle rids i kødet.
Denne gang valgte jeg den sidste model

Soya og krydderier går rigtig godt sammen med kalkunlår….jeg bruger den japanske udgave, som jeg synes er mindre salt i smagen.
Men det er jo helt op til dig, hvad du vælger. For begge kan bruges.
Denne gang blandede jeg 1 dl japansk soya med 1½ spsk af dette krydderi

Kom det og underlårene i en frostpose et par timer

En Römertopf kom 20 minutter i vandbad, og underlårene blev lagt i.

Ud på gasgrillen ved indirekte varme 140 grader.
Her lå de i 2½ time og så nu sådan ud

Så snart de var til at røre ved blev underlårene pillet for kød.

og lagt tilbage i væden, og her ventede det på resten var klar.

Man kan bruge dette kød i et hav af retter eks i en wokret, eller som her hvor jeg havde sauteret nogle grøntsager og tilføjet lidt fløde.

og med lidt ris til blev det en herlig ret

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.