Jeg dykkede ned i et gammelt kartotek med opskrifter på jule småkager, og fandt en jeg har leget lidt med. Dejen giver mellem 150-180 kager alt efter hvilke udstikker forme du bruger.
Du skal bruge:
150 gram smør
170 gram sukker
215 gram mørk sirup
2 tsk stødt kanel
2½ tsk stødt nellike
2½ tsk stødt ingefær
1 spsk kakao med lidt top på
1 spsk bagepulver
1 dl mælk
ca 600 gram mel
stil smøret på køkkenborden i 20 minutter, så det når at blive lidt blødt
Skær smøret i mindre stykker og kom det i en røremaskine sammen med sukkeret.
Rør det til det ikke mere knaser af sukker ( det man kalder at røre det lyst)
Tilsæt derefter sirup og alle krydderier og kakao, og rør dem godt i dejen.
Kom bagepulver i mælken og rør det godt om, så det ikke klumper.
Tilsæt derefter væden til dejen og rør det igennem.
Tilsæt til sidst melet…start med 550 gram og tilsæt resten lidt efter lidt.
Dejen skal være lidt fugtig uden at kliste.
Læg dejen på køl til næste dag…… eller mindst 2 timer, så den kan nå at blive kold nok til at være nem at rulle ud.
Gør grill eller ovn klar.
Stil grillen på 175 grader INDIREKTE VARME ( husk de fleste grill skal bruge en forskalling, hvis du ikke vil have sorte kager. Her kan du med fordel bruge en bagesten.
Vælger du i stedet ovnen stilles den på 175 grader traditionel varme, og kagerne bages på anden øverste rille.
Tag lidt af dejen ud af skålen af gangen og rul den tyndt ud.
Stik dejen ud enten som her eller med forme eller et glas. og læg dem på bagepapir
Bag dem i ca 7 minutter