Grill Amok.dk

Hyldeblomst saft

Her er min opskrift på hyldesaft, som er klar til at blive siet og komme på glas, efter 3 dage.

Når man samler blomsterskærmene,  er der et par ting, som man skal undgå.
Pluk ikke dem, hvor nogle af blomsterne er blevet brune eller visne.
Pluk ikke fra træer, der står tæt på trafikerede veje.

Her er min opskrift

50 skærme hyld
75 gram citronsyre
3 usprøjtede citroner
2 usprøjtede appelsiner
3 kg sukker
3 l kogende vand
Et meget stor krukke ( gerne på 10 l)

Jeg plukker altid mine skærme tidligt om morgenen, hvor de ikke er helt så fyldt, med små sorte dyr.

Tag skærmene i stilken og skyl dem forsigtigt i en skål vand

Fjern de groveste stilke.
Skyl citroner og appelsiner og skær dem i skiver.

Læg blomster og citrusfrugter i krukken i lag.
Hæld sukker og citronsyre oven på.

*
Hæld det kogende vand over( gerne over et par omgange) og rør rundt, til sukkeret er opløst.

Stil det køligt i 3 døgn ( husk at komme låg på krukken)
Derefter erdet klar til at blive siet og kommes på flasker.
DSC_0804.JPG-for-web-large

Man kan tilsætte konserveringsmiddel, men pga det store sukkerindhold, burde det ikke være nødvendigt.
Du kan evt fryse det ned.
Jeg gemmer altid et par liter, fra det ene år til det næste, for det får en hel særlig smag, hvis du lagrer saften et års tid.
Fortynd det med vand eller vodka.
DSC_0813.JPG-for-web-large

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

God sommer

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.