Grill Amok.dk

Hyldebærsuppe

Jeg fik lyst til at lave noget hyldebærsuppe klar til kampen mod vinterens forkølelser.
Men mine hyldebær er så ikke helt klar endnu.
Men det lykkedes dog at finde 1 kilo, nok i dag blev til 4 portioner à ¼ l.
12052445_1176158839064334_4772136507433336520_o

Du kan også koge det på anden måde og lave en tyndere udgave af suppen lige til at spise.
Men den opskrift må du søge anden steds.
Måske kommer den også her, men det vil tiden vise.
Denne er udgave kan du også bruge som saft, eller koge ind til sirup.
Laver du den som saft på flasker, skal du tilføje ½ tsk citronsyre pr l og konserveringsmiddel i forhold til brugsanvisningen på produktet.
Jeg vælger altid at fryse det, så undgår jeg konserveringsmidler.
Men det er jo som du er til.

Du skal bruge en meget høj gryde, når du laver hyldebærsuppe eller saft for den sags skyld.
Og så er det en proces der kræver tid, påregn at det tager op til 2 timer at fremstille hyldebær

Ingredienser:
1 kg hyldebær
2 gange ¼ l vand i alt ½ l
2-3 syrlige æbler, er de store bruger du 2, er de små så brug 3.
Saft af ½ citron
300-500 gram sukker pr l saft, alt efter hvor sød din tand er

fremgangsmåde:
Kom hyldebærrene i en spand/ opvaskebalje og skyl dem godt.
12034251_1176158892397662_8284380792968145721_o
Klip de grove stilke af og lad dem dryppe af.
11032628_1176158835731001_8096555356808240146_o
Skyl æblerne og fjern blomst, stilk og kernehus, og skær dem i både.

Kom bær og æbler i en stor gryde.
tilsæt ¼ l vand.
Bring gryden langsomt i kog og lad den simre under låg i 10 minutter til bærrene er bristet.

Kom mosen over i en saftpose, og lad det dryppe af ½ times tid.
Undgå at knuge, eller vride i saftposen for at få mere saft ud.

Kom igen mosen over i gryden, og tilsæt igen ¼ l vand.
Tænd gryden og lad den varme langsomt op.
Denne gang skal du være vaks med en grydeske, da det i starten ikke safter så meget, og kan brænde på i bunden.
Når det simre skal låget ligges på.
Lad det simre 15 minutter, men for en sikkerhedsskyld så rør i det ind i mellem, indtil du er sikker på det ikke mere risikere at brænde på.
Tag det af og hæld atter mosen op i klædet.
Lad det igen dryppe af ½ times tid.
12002399_1176158912397660_5330129620497413224_o
Mål saften op og kom den i en ren gryde.
Tilsæt frisk presset citronsaft.
Kom derefter først 300 gram sukker i pr l saft.
Kog saften op under jævnlig omrøring ved middelvarme.
Skum af, hvis du føler for det.
Så snart al sukker er opløst, smager du på det, og tilsætter evt ekstra sukker.
Når alt sukker er opløst, tages gryden af blusset, og køler let ned.
Fyldes i egnede bægre og fryses ned til de skal bruges.
12006702_1176158952397656_7664363160782992950_o
Når du skal bruge af det, tilsætter du 3 dl vand pr 5 dl saft.
12006710_1176158832397668_1332353402844875343_o
Server eks med kammerjunker eller tvebakker.
Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.