Grill Amok.dk

Højrebsbøffer

DSC_0239.JPG-for-web-large

 

 I sidste uge da jeg var på slagteriet og bestille varer, så jeg de havde højrebsbøffer 4 stk 100 kr.

Så selv om der var en anelse ben ved dem, røg der da lige 4 stk med i indkøbskurven 

I går var det endelig tid til, at afprøve en omgang flammegrillning 

Om formiddagen blev kødet taget frem

DSC_0218.JPG-for-web-normal-1327154038 DSC_0219.JPG-for-web-normal-1327154056

Benene blev fjernet og gourment saltet ganske let på begge sider.

OG DET FUNGERER kan jeg hilse og sige

Da kødet ca 7 timer senere blev taget ud af køleskabet var der ikke en dråbe saft, og da vi senere spiste kødet, var der en svag anelse af salt hele vejen igennem kødet, så det kunne ikke være bedre.

Nå men tilbage til menuen.

Kartoflerne var nye Egyptiske kartofler.
Dem koger jeg i Asconaen, på følgende måde

En bakke, som man eks laver leverpostej med bruges som “gryde”.
Hæld kartoflerne i og kom knap 1 dl vand ved, lidt salt og friske krydderurter.
Jeg garanterer dig, du kan smage krydderurterne i kartoflerne på den måde.

DSC_0220.JPG-for-web-normal-1327154124

Lav et låg af kraftig folie, og smæk bakken på grillen på indirekte varme ved 230 grader i ca 20 minutter.

DSC_0221.JPG-for-web-normal-1327154141

Og her ser du dem færdig kogte, lige så gode som dem man laver i køkkenet, BARE BEDRE ENDNU

DSC_0230.JPG-for-web-normal-1327154169

sammen med kartoflerne, blev der lavet lidt snackpeber med flødeost, asparges med baconcvøb og et lidt mislykket forsøg, nemlig forårsløg, der blev noget tørre i det:

DSC_0225.JPG-for-web-normal

Imens var kulgrillen sat på fuld skrue og støbejernsristen røg på.

Da den nåede 400 grader, begyndte jeg at få temperaturen tilbage til 350 grader, og så på med bøfferne, og denne gang lykkedes det at få taget billeder af flammerne

DSC_0222.JPG-for-web-normal-1327154269 DSC_0223.JPG-for-web-normal-1327154288 DSC_0224.JPG-for-web-large-1327154313

Og “osen” stod ud af røret så mine katte flygtede fra terrassen

DSC_0226.JPG-for-web-normal

efter at have fået et par minutter på hver side var de færdige

DSC_0227.JPG-for-web-normal-1327154415

et forsøg på at lave striber lykkedes da meget godt i 1. hug ikke

DSC_0228.JPG-for-web-normal

Men Rom blev jo ikke bygget på en dag, så super striber skal vist øves

______________________________________________________________________________
Griller du dem på en gaskuglegrill, gør du følgende:

Pensel bøfferne med lidt oliven olie og vender tragten til direkte grillning.

Få grillen op på 350 grader.

Læg bøfferne på og grill dem 1- 1½ minut pr side (de skal kunne slippe risten)

DSC_0433.JPG-for-web-large

Træk dem derefter ud på det indirekte felt og grill dem 2-4 minutter pr side alt efter størrelse og hvor gennemstegt du ønsker dem.
DSC_0435.JPG-for-web-large

______________________________________________________________________________

Og  så var maden klar, og med hjemmelavede bearnaise sovs til, kan det ikke blive bedre

DSC_0231.JPG-for-web-normal-1327154492 DSC_0232.JPG-for-web-normal DSC_0233.JPG-for-web-normal-1327154540 DSC_0234.JPG-for-web-normal-1327154564 DSC_0235.JPG-for-web-normal-1327154596 DSC_0236.JPG-for-web-normal DSC_0239.JPG-for-web-large

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.