I sidste uge da jeg var på slagteriet og bestille varer, så jeg de havde højrebsbøffer 4 stk 100 kr.
Så selv om der var en anelse ben ved dem, røg der da lige 4 stk med i indkøbskurven
I går var det endelig tid til, at afprøve en omgang flammegrillning
Om formiddagen blev kødet taget frem
Benene blev fjernet og gourment saltet ganske let på begge sider.
OG DET FUNGERER kan jeg hilse og sige
Da kødet ca 7 timer senere blev taget ud af køleskabet var der ikke en dråbe saft, og da vi senere spiste kødet, var der en svag anelse af salt hele vejen igennem kødet, så det kunne ikke være bedre.
Nå men tilbage til menuen.
Kartoflerne var nye Egyptiske kartofler.
Dem koger jeg i Asconaen, på følgende måde
En bakke, som man eks laver leverpostej med bruges som “gryde”.
Hæld kartoflerne i og kom knap 1 dl vand ved, lidt salt og friske krydderurter.
Jeg garanterer dig, du kan smage krydderurterne i kartoflerne på den måde.
Lav et låg af kraftig folie, og smæk bakken på grillen på indirekte varme ved 230 grader i ca 20 minutter.
Og her ser du dem færdig kogte, lige så gode som dem man laver i køkkenet, BARE BEDRE ENDNU
sammen med kartoflerne, blev der lavet lidt snackpeber med flødeost, asparges med baconcvøb og et lidt mislykket forsøg, nemlig forårsløg, der blev noget tørre i det:
Imens var kulgrillen sat på fuld skrue og støbejernsristen røg på.
Da den nåede 400 grader, begyndte jeg at få temperaturen tilbage til 350 grader, og så på med bøfferne, og denne gang lykkedes det at få taget billeder af flammerne
Og “osen” stod ud af røret så mine katte flygtede fra terrassen
efter at have fået et par minutter på hver side var de færdige
et forsøg på at lave striber lykkedes da meget godt i 1. hug ikke
Men Rom blev jo ikke bygget på en dag, så super striber skal vist øves
______________________________________________________________________________
Griller du dem på en gaskuglegrill, gør du følgende:
Pensel bøfferne med lidt oliven olie og vender tragten til direkte grillning.
Få grillen op på 350 grader.
Læg bøfferne på og grill dem 1- 1½ minut pr side (de skal kunne slippe risten)
Træk dem derefter ud på det indirekte felt og grill dem 2-4 minutter pr side alt efter størrelse og hvor gennemstegt du ønsker dem.
______________________________________________________________________________
Og så var maden klar, og med hjemmelavede bearnaise sovs til, kan det ikke blive bedre