Du kender jo efterhånden alle de der ruller af hakket kød med ost eller andet inden i.
Jeg har idag lavet en enkelt persons udgave af dem.
Min udgave er baseret på 2 personer.
Så suppler mængderne op i forhold til antal personer.
Du kan bruge al slags hakket kød til disse ruller.
(Sikre dig dog dit hakkede kød ikke er for “løs i det”, eks hakker du selv et kyllingbryst, så brug helst ikke kød fra kød der er tilsat neutral marinade, som de kalder det. Hvis, du alligevel står med en løs fars, så tilsæt lidt rasp. Men spar på det, så det ikke ødelægger smag, og konsistens.)
Til 2 personer
350 gram hakket kød….her var det svinekød
ca 1 tsk salt, se i teksten ved billedet.
1 tsk karry
basilikum blade
ostestykker,
1 pakke bacon.
Jeg havde egentlig regnet med, at jeg ville lave 2 ruller til hver, men opdagede, for sent, at det rakte det optøede bacon ikke til.
Så kødet blev delt i 2 stykker i stedet.
Jeg har skrevet om fremgangsmåden til rullerne ved billederne.
Derefter ligges de på en rist og ud på grillen ved INDIREKTE varme ca 200 grader, i ca 25 -30 minutter.
Jeg lavede kartoffel og lidt salat til.
Søren valgte, at bruge lidt BBQ sauce, til at dyppe kartoflerne og kødet i.
Fremgangsmåde
Start med at komme ca ½-1 tsk salt i det hakkede kød.
Jeg valgte denne salt blanding, og da der er noget mindre salt i disse blandings salte, brugte jeg 1 tsk med lille top.
Først rører jeg kødet sejt med saltet.
Derefter tilsættes karry.
Og har du lyst til at eksperimentere med krydderier i dit kød, så er det her du kan eksperimentere.
Gå dog uden om eks rubs, og andre krydderier der indeholder sukkerarter.
Det giver oiftes et branket udtryk når det tages af grillen.
Når krydderiet/erne er rørt helt ind i kødet, lader jeg det hvile 30 minutter i køleskabet.
Kødet ligges mellem 2 stk husholdningsfilm.
Og rulles fladt ud uden at blive for tynd.
Derefter kom jeg basilikum blade på kødet, og ost. Derefter evt nye basilikum blade.
Rul kødet sammen mens du får plastet til at hjælpe dig
Rul bacon omkring
På en rist så de kan bæres lige ind i køkkenet.
Giv dem ca 25 – 30 minutter ved INDIREKTE varme ved 200- 230 grader
Jeg testede disse kartoffel vipper i min actifry.
Deres form/ ide skulle lige lures af
De ser sådan ud inde i posen.
Kartoflerne skuffede lidt, vi syntes de manglede noget i smagen, men det kan der jo laves om på
Dagens ret
Kødrulle med kartoffel
Når du skærer den ud.