Grill Amok.dk

Guldbrasen saltindbagt

I fredags stod jeg demo i en Meny i Aalborg området og i fiskeafdelingen faldt mine øjne på disse lækre guldbrasen.
fik medarbejderen til at rense og pakke en ind, vedlagt godt med is, så den kunne klare at ligge i min bil hele vejen hjem, og vente med at blive tilberedt næste dag


Igår lørdag tog jeg fisken ud af køleskabet og den var stadig pakket med en del isstykker.

Men inden jeg tog den ud af køleskabet havde jeg lavet en saltdej, som fisken skulle pakkes ind i

Så her får du først ingredienslisten:

1 guldbrasen ( nok til 2 personer)
2 øko citroner
4 kviste timian
4 kviste oregano
Saltdej
600 gram mel
600 gram groft salt
ca ½ l vand

Start med at lave saltdejen
Kom mel og salt i en røremaskine eller skål ( den kan nemlig også nemt æltes sammen i hånden)
Tilsæt først 3 dl vand og bliv ved med at komme lidt vand i til dejen lige slipper skålen uden at blive for fugtig.
Del dejen i 2 lige store stykker.
Rul dem hver især ud, så de er lidt større end fisken

Når det er klaret skal fisken fyldes .
Lad endelig finner og hoved blive på fisken

Kom fisken op på det første stykke saltdej og fyld et par skiver citron og de rengjorte krydderurter i fiskens bug

Kom derefter det andet stykke dej oven på så det fylder godt ud over selve fisken, og tryk det godt sammen.

Fjern evt lidt dej der ligger uden for sammenføjningen, og kom hele pakken på et bakke med lette huller i bunden

Imens styres grillen ind på 220 grader indirekte varme.
Kom fisken i grillen og giv den ca 40- 45 minutter.

Undervejs kommer du en citron skåret i både med i grillen, også på indirekte varme
Mine var med i 12 minutter, så hvis du vil have dem mere karmaliseret skal du give dem yderligere tid

Ude af grillen skal brøddejen lige stå lidt , og derefter skæres op langs kanten.
Pas på der kan komme meget varm damp ud mens du skærer

Fjern skindet og server kødet

Benene i midten er lette at fjerne
Her blev den serveret sådan

Med nye kartofler, kogt med timian, og en færdig købe salat

fisken med grillet citron

Og en hollandaise sauce peppet op med ½ tsk tangtrøffel

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.