Grill Amok.dk

Grønne mad pandekager

hvedekorn4.JPG-for-web-normal

 

 I gamle dage skulle kristne faste i 40 dage op til påsken.

Dagen, inden fastetiden begyndte, blev spisekammeret tømt for de madvarer, som ikke måtte spises under fasten og ikke kunne holde sig.

Det var bl.a. hvidt mel, æg, mælk og smør. Ingredienserne blev brugt til at lave pandekager af, og derfor kom dagen til at hedde Pandekagedagen.

I Danmark er Pandekagedagen også blevet kaldt ”hvide tirsdag”, fordi hvidt mel og mælk var blandt de ting, man skulle holde sig langt væk fra i fasteperioden. Her stod menuen nemlig kun på fisk, grød og grovbrød.

Så jeg røg da i år med på holdet med at bage pandekager.

Men søde pandekager er ikke mig så…………

Jeg kom i tanke om, at jeg havde en håndskrevet opskrift liggende, som jeg en gang læste i en kogebog.
Jeg var den gang fyr og flamme over opskriften, men havde ikke tid…………………….og glemte så alt om den.

Men igår fandt jeg den frem og fik handlet ind til den
Laaaaaaaaaaaaaang indledning, men her kommer opskrift og billeder.

Til 4 personer

Du skal bruge

DSC_0563.JPG-for-web-large
1 dl persille
1 dl dild
1 dl basilikum
2 dl små spinatblade
2 dl vand

Rens og skyld krydderurterne god.
Kom dem i en blender sammen med vandet.
DSC_0564.JPG-for-web-normal-1329915911 DSC_0565.JPG-for-web-normal-1329915933Hæld massen i en stor skål
og tilsæt
1 helt sammenpisket æg
3 dl mælk
ca 3½ dl mel
Pisk det godt sammen
DSC_0567.JPG-for-web-normal-1329915970 DSC_0568.JPG-for-web-normal-1329916010
Og lad det stå og trække i 20 minutter i køleskabet.
I mens laver du fyldet klar
3 små rødløg hakkes
DSC_0569.JPG-for-web-normal-1329916038250 gram revet cheddar
DSC_0570.JPG-for-web-normal-1329916059250 gram gouda i tern
DSC_0571.JPG-for-web-normal-13299160821 lille bund persille
DSC_0572.JPG-for-web-normal-1329916157Blandes i en skål og sættes til side.
DSC_0573.JPG-for-web-normal-1329916105Tænd grillen og sætter en støbejernspande på direkte varme.
knald panden helt op i varme, og når den er klar, kommer du lidt olivenolie på panden.
DSC_0574.JPG-for-web-normal-1329916199Kom knap 2 dl pandekagedej på panden
DSC_0575.JPG-for-web-normal-1329916230

Tag panden af tragten og sving den rundt så dejen fordeler sig.
HUSK AT FLYTTE PANDEN VÆK FRA GRILLEN, NÅR DU SVINGER PANDEN RUNDT, SÅ EVT OLIE IKKE RAMMER FLAMMERNE
DSC_0577.JPG-for-web-normal-1329916386Når alle pandekagerne er bagt
DSC_0579.JPG-for-web-normal-1329916413

Vender du tragten til indirekte varme og så kommer du pandekagerne på panden på denne måde.
Først 
en pandekage
DSC_0580.JPG-for-web-normal-1329916439Så et lag osteblanding
DSC_0581.JPG-for-web-normalog en ny pandekage oven på
DSC_0582.JPG-for-web-normalud på grillen med panden og den er færdig når osten smelter.
DSC_0583.JPG-for-web-normal

Sådan fortsætter du til alle pandekagerne er brugt.

Har du lavet et ulige antal pandekager fylder du bare den sidste pandekage sådan.
DSC_0587.JPG-for-web-normal-1329916648
Når alle pandekagerne er færdige deler du dem i 4 stykker hver.
DSC_0585.JPG-for-web-normal-1329916684 DSC_0586.JPG-for-web-normal-1329916722
Server dem evt med en krydret creme fraiche
hvedekorn4.JPG-for-web-normal

DSC_0594.JPG-for-web-large

DSC_0595.JPG-for-web-large

Gider du ikke lave pandekager, kan du bruge en pakke tortillas og komme ostefyldet i, og lave dem på samme måde.

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.