Der er en ting min mand ikke kan få nok af, og det er pasta
Denne ret er lavet af hvad jeg lige havde hjemme
Til 2 personer:
– ½ pakke makaroni
– 1 hjerteblad salat ( man kan bruge næsten alle slags salat eller bladbede)
– 1 stort løg
– 2 fed hvidløg
– en pæn portion små tomater, Jeg brugte en blanding af cherrytomater og små blomme tomater.
– ca 60 gram ost……….egentlig ville jeg have brugt gouda, men der var ikke noget i køleskabet -så det blev nogle skiver mellemlagret ost i stedet.
– frisk parmesan
– olivenolie
– 1 kvist frisk rosmarin ( hvor nålene bliver nippet af)
– 1 bundt friske timian kviste.( hvor bladene bliver rippet af)
– lidt smør skåret i små tern
– skinke schnitzler.
Jeg startede med at ligge skinkeschnitzlerne i en færdig marinade blanding ( Santamaria Allround )
Løg og hvidløg hakkes fint
Tomaterne skæres i halve.
Salaten skylles, tørres let og hakkes groft
Osten rives groft eller skæres i små tern.
Pastaen/makaronien koges al dente og og vandet hældes fra, så de kan dryppe af.
Imens pasta/ makaroni koger blev Asconaen tændt og tragten vendt til direkte grillning.
Kom olie på panden.
Løg og hvidløg svitses klare
Så tilføjes salaten:
Og når de er faldet lidt sammen tilføjes de ½ tomater
og de af ribbede rosmarin og timian tilføjes, samt salt og peber.
Rør det i gennem et par gange, og tag det så af varmen.
Nu vendes tragten til indirekte varme og grillen stilles til 200 grader.
Mens grillen bliver klar kommes pasta/ makaroni i panden og der røres rundt
Osten tilsættes og der røres en sidste gang
Et ovnfast fad smøres og pasta/makaroni blandingen fordeles i fadet
Så skal der parmesan på……..lige til man skammer sig og 25 gram smør i tern oven på.
Stilles på grillen ved 200 grader på indirekte varme i 20 minutter
Mens det kølede lidt ned blev tragten igen vendt til direkte grillning, og de marinerede schnitzler blev lagt på, så snart grillen var på 250 grader
og fik ca 1½ minut på hver side.
og så sådan ud da en af dem landede på min tallerken:
Lidt hjemmelavet agurkesalat blev der også plads til
Det smager rigtig lækkert og er hverken for tør eller “sjappet”
Dejligt tilbehør der kan bruges både til fisk, svin og kylling.
Velbekomme