Grill Amok.dk

Gratinerede hvide asparges med kylling grillspid

Jette Bjærge
Opskrift af
| Portioner: 2 personer
På vej hjem fra Sønderjylland i går kom jeg om ved en bod der fristede med lækre hvide asparges.
Så jeg måtte da lige have sådan nogle med hjem.
De kom på menuen i dag

Du skal bruge
ca 500 gram hvide asparges
100 gram revet ost
ca 2 dl fløde
salt og peber, og meget gerne en god håndfuld af de krydderurter du lige har hjemme.

6 kylling inderfilet ( uden tilsat marinade= vand og salt)
1½ spsk krydderiblanding
½ dl neutral olie
2 eller flere grillspid ( skal i vand i 20 minutter før kødet kommes på )
Evt en stor skål salat ved siden af, eller nogle bagekartofler, hvis du er storsulten 😉

Start med at marinere kylling inderfiletterne
Jeg brugte denne

Blandede den med olie og lod den stå på køl et par timer

20 minutter før spiddene skulle på grillen blev spiddene lagt i vand,
Og de marinerede kylling inderfiletter kom ud af køleskabet, så de kunne blive lidt mindre kolde

Aspargesne blev skrællet

Og lagt i et smurt fad

Ost og krydderier, og krydderurter kom på

Ja jeg glemte da at komme fløde i fra start, men reddede det ved at komme i tanke om det ca 5 minutter efter de var kommet på grillen
Grillen blev tændt og styret ind til 210 grader indirekte varme

Og fløden jeg havde glemt kom i

Efter ca 25 minutter var maden klar til at blive serveret


Min flødegratinering blev lidt grynet pga min forsinkede tilsætning af fløde …så kan jeg lære det

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.