Nu er det Asparges sæson, og de smager fantastisk godt.
Prøv dem sammen med eks nogle kyllinge spid på grillen.
Du skal bruge
ca 500 gram hvide asparges
100 gram revet ost
ca 2 dl fløde
salt og peber, og meget gerne en god håndfuld af de krydderurter du lige har hjemme.
6 kylling inderfilet ( uden tilsat marinade= vand og salt)
1½ spsk krydderiblanding
½ dl neutral olie
2 eller flere grillspid ( skal i vand i 20 minutter før kødet kommes på )
Evt en stor skål salat ved siden af, eller nogle bagekartofler, hvis du er storsulten 😉
Fremgangs måde:
Start med at marinere kylling inderfiletterne med krydderier du godt kan lide til kylling
Blandede krydderierne med olie og tilsæt kylling stykkerne.
Lad det stå på køl et par timer
20 minutter før spiddene skulle på grillen blev spiddene lagt i vand,
Og de marinerede kylling inderfiletter kom ud af køleskabet, så de kunne blive lidt mindre kolde
Grillen blev tændt og styret ind til 210 grader indirekte varme
Mens den varmede op blev
Aspargesne skrællet
Og lagt i et smurt fad
Ost og krydderier, og krydderurter og fløde kom på
Sat på grillen ved indirekte varme.
Efter ca 25 minutter var maden klar til at blive serveret
Her lidt foto af processen:
Start med at marinere kylling inderfiletterne
Jeg brugte denne
Blandede den med olie og kylling stykkerene og lod det stå på køl et par timer
20 minutter før spiddene skulle på grillen blev spiddene lagt i vand,
Og de marinerede kylling inderfiletter kom ud af køleskabet, så de kunne blive lidt mindre kolde
Grillen blev tændt og styret ind til 210 grader indirekte varme
Mens grillen blev klar blev
Aspargesne skrællet
Og lagt i et smurt fad
Ost og krydderier, og krydderurter kom på, sammen med fløden
På grillen ved Indirekte varme 210 grader i ca 25 minutter
Så var maden klar til at blive serveret