Grill Amok.dk

Gratinerede hvide asparges med kylling grillspid

Jette Bjærge
Opskrift af
| Portioner: 2 personer
Nu er det Asparges sæson, og de smager fantastisk godt.
Prøv dem sammen med eks nogle kyllinge spid på grillen.

Du skal bruge
ca 500 gram hvide asparges
100 gram revet ost
ca 2 dl fløde
salt og peber, og meget gerne en god håndfuld af de krydderurter du lige har hjemme.

6 kylling inderfilet ( uden tilsat marinade= vand og salt)
1½ spsk krydderiblanding
½ dl neutral olie
2 eller flere grillspid ( skal i vand i 20 minutter før kødet kommes på )
Evt en stor skål salat ved siden af, eller nogle bagekartofler, hvis du er storsulten 😉

Fremgangs måde:
Start med at marinere kylling inderfiletterne med krydderier du godt kan lide til kylling
Blandede krydderierne  med olie og tilsæt kylling stykkerne.
Lad det stå på køl et par timer
20 minutter før spiddene skulle på grillen blev spiddene lagt i vand,
Og de marinerede kylling inderfiletter kom ud af køleskabet, så de kunne blive lidt mindre kolde

Grillen blev tændt og styret ind til 210 grader indirekte varme
Mens den varmede op blev
Aspargesne skrællet
Og lagt i et smurt fad
Ost og krydderier, og krydderurter og fløde kom på
Sat på grillen ved indirekte varme.
Efter ca 25 minutter var maden klar til at blive serveret

Her lidt foto af processen:

Start med at marinere kylling inderfiletterne
Jeg brugte denne

Blandede den med olie og kylling stykkerene og lod det stå på køl et par timer

20 minutter før spiddene skulle på grillen blev spiddene lagt i vand,
Og de marinerede kylling inderfiletter kom ud af køleskabet, så de kunne blive lidt mindre kolde

Grillen blev tændt og styret ind til 210 grader indirekte varme
Mens grillen blev klar blev
Aspargesne skrællet

Og lagt i et smurt fad

Ost og krydderier, og krydderurter kom på, sammen med fløden

På grillen ved Indirekte varme 210 grader i ca 25 minutter

Så var maden klar til at blive serveret

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.