Gås på grillen giver en saftig steg. I dette oplæg har jeg lavet det på en pillegrill, men du kan lave det på alle grill hvor du kan justere varmen på. Husk den skal grilles på indirekte varme. Bruger du røg på din grill vil jeg anbefale du ikke bruger væden til sovs.
Denne gås vejede 3½ kilo
Lad en evt frossen gås tø op i køleskabet.
Det tager alt efter størrelse mellem 3 og 5 dage
Start med at tage indmad og hals ud af gåsens bug.
Rens den efter inden i og fjern evt fjerstumper ( nemmest med en pincet)
Klip evt vingespidserne af.
Jeg valgte at fylde den med appelsiner og citroner.
Skær citroner i kvarte og appelsiner i ottendedele.
Hvis du som jeg vælger at bruge skallen skal de være økologiske.
Derefter blev gåsen “pudret” inden i med salt og peber og de ituskårde frugter blev lagt i.
Så blev gåsen lukket.
Jeg har nogle spiraler jeg kan lukke den med ellers kan du bruge kødnåle ( der går en del til en gås) eller sy den sammen med ren bomuldstråd.
Husk også at lukke den i halsen.
Min gås blev derefter rubbet med en krydderi blanding.
Derefter blev indmad og hals lagt i en grill egnet bakke og der blev hældt vand, ved så alt var dækket.
Grillen blev tændt og styret ind på 230 grader.
Da den var klar blev gåsen lagt med ryggen nedaf på grillen.
Og en tom bakke blev sat under gåsen.
Først blev gåsen brunet af i ca 25 minutter, og derefter blev grillen sat til 160 grader INDIREKTE varme
Gåsen blev vendt om så brystet nu lå nedaf, og der kom væske i bakken under gåsen.
Samtidig med blev fadet med indmad sat ved siden af.
Efter ca 3 time blev fadet under gåsen tømt for fedt og væde ,og lagt i et andet grill egnet fad.
Gåsen blev igen vendt, så brystet kom op af.
Fadet med indmad blev fjernet , væden kan du bruge til din sovs.
Igen blev temperaturen øget til fuld skrue ( min pillegrill plejer at ramme ca 230 grader).
Og stegen fik yderligere ca 25 minutter, mens der periodisk blev hældt lidt væde over kødet.
Når temperaturen rammer 73 grader kan man roligt tage kødet af og lade det hvile i 15 minutter, mens resten af tilbehør og sovs gøres klar
Her kommer hele oplægget igen men med billeder
Start med at tage indmad og hals ud af gåsens bug.
Rens den efter inden i og fjern evt fjerstumper ( nemmest med en pincet)
Klip evt vingespidserne af.
Jeg valgte at fylde den med appelsiner og citroner.
Skær citroner i kvarte og appelsiner i ottendedele.
Hvis du som jeg vælger at bruge skallen skal de være økologiske.
Derefter blev gåsen “pudret” inden i med salt og peber og de ituskårde frugter blev lagt i.
Så blev gåsen lukket.
Jeg har nogle spiraler jeg kan lukke den med ellers kan du bruge kødnåle ( der går en del til en gås) eller sy den sammen med ren bomuldstråd.
Husk også at lukke den i halsen.
Min gås blev derefter rubbet med denne krydderi blanding, men der er frit slag. Gå efter en smag du kan lide.
Derefter blev indmad og hals lagt i en grill egnet bakke og der blev hældt vand, ved så alt var dækket.
Grillen blev tændt og styret ind på 230 grader.
Da den var klar blev gåsen lagt med ryggen nedaf på grillen.
Og en tom bakke blev sat under gåsen.
Først blev gåsen brunet af i ca 25 minutter, og derefter blev grillen sat til 160 grader INDIREKTE varme
Gåsen blev vendt om så brystet nu lå nedaf, og der kom væske i bakken under gåsen.
Samtidig med blev fadet med indmad sat ved siden af.
Efter ca 3 time blev fadet under gåsen tømt for fedt og væde ,og lagt i et andet grill egnet fad.
Gåsen blev igen vendt, så brystet kom op af.
Fadet med indmad blev fjernet , væden kan du bruge til din sovs.
Igen blev temperaturen øget til fuld skrue ( min pillegrill plejer at ramme ca 230 grader).
Og stegen fik yderligere ca 25 minutter, mens der periodisk blev hældt lidt væde over kødet.
Når temperaturen rammer 73 grader kan man roligt tage kødet af og lade det hvile i 15 minutter, mens resten af tilbehør og sovs gøres klar
Velbekomme
ser lækker ud, og den vil vi prøve i år
PS. kunne godt have lavet opskriften med mindre billeder, var lidt grovt at printe de store billeder ud.