Der findes flere opskrifter på vildt frikadeller. De har alle det til fælles, at man ikke bruger mel i opskriften.
Du kan bruge den samme opskrift til alt hakket vildtkød.
Her er min opskrift.
500 gram hakket krondyrkød
1 tsk god grov salt
½ rødløg (eller 1 skalotteløg, det kommer sig ikke så nøje) finthakket
3/4 dl piskefløde
3 – 4 mortede enebær
3 kviste friske timian eller 1½ tsk tørrede
Lidt groftkværnet peber
1 æg
1 stor klat smør.
Start med at røre kødet sejt med saltet. Denne del af processen er vigtig, for at få en fast fars.
Derefter tilsættes finthakket løg og piskefløde.
Rør det godt sammen og tilsæt så krydderier og æg og rør det godt sammen.
Farsen er nu klar.
Kom en god klat smør på panden, og steg frikadellerne ved middelvarme.
Denne gang blev de serveret med hasselback kartofler vildtsauce og en rødbedesalat
Én anmeldelse