I sidste uge fandt jeg denne udskæring i en Netto
Faktisk er det en udskæring af okse/kalvebov som er kendt som en af de amerikanske udskæringer af kød.
Så det skulle prøves
Man kan skære sådan et stykke kød ud i 2 stykker, men jeg valgte at lade det blive, som det var.
Det fik en god gang rub af denne
på begge sider
pakket i staniol og lagt på køl i 24 timer
I dag blev det hevet ud af køleskabet ca 1 time før det skulle på grillen, så det kunne nå at ramme ca 18 grader.
Kødet skal grilles ved direkte varme, så træpillegrillen blev “foret” med grillgrate .
Når grillen rammer 250 grader kan man ligge kødet på….undgå at pensle det med olie, så du ikke oplever fedtbrand ….lige meget hvad slags grill du bruger.
Kødet blev vendt efter 1 minut,
Kødet fortsatte med at blive vendt hver minut indtil det havde fået 3 minutter på hver side = 6 minutter ialt.
Kom derefter ind og fik lov at hvile i 5 minutter før det blev ståret op i passende skiver
og serveret med flødekartofler og ærter
vi kan sagtens finde på at hive sådan en pakke med hjem en anden gang
Velbekomme